Uttrycka Desire och Förslag med den spanska Konjunktiv

November 28

Göra förslag och indikerar lust är två viktiga funktioner i det spanska konjunktiv humör. Alla ger råd eller frågar efter vad de vill; en av de coolaste funktionerna i Konjunktiv är att det gör att du (på spanska) att uttrycka önskan, hopp, eller företräde; förslag, rekommendationer eller råd; och även insistera eller tigga för vad du vill. Dessa uttryck för lust, hopp, och preferens kräver en kombination av två klausuler:

  • Den huvudsatsen uttrycker önskan, tvivel, eller åsikt i den vägledande humör (konstaterande): till exempel, "Jag hoppas. . . "," Sally råder. . . "Eller" Pedro föredrar. . . "
  • Den bisats beskriver det som håller på att önska, tvivlade, eller erbjuds som en åsikt, och du uttrycker det i konjunktiv humör: ". Jag hoppas att mitt paket anländer i morgon"

De verb i följande tabell uttrycka vad motivet vill hända, men resultatet är osäkert, så krävs konjunktiv bisats. Dessa uttryck för önskan är verb som relä hopp, preferens, eller ens en rekommendation. Stamceller förändringar är inom parentes.

Spanska verb som uttrycker Desire
Verb Översättning
En consejar att ge råd
E sperar att hoppas
insistir sv att insistera på
M Andar för att beställa
pedir (e till i) att be om, att begära
preferir (e till dvs) att föredra
querer (e till dvs) att vilja
R ecomendar att rekommendera
rogar (o till ue) att be, att tigga
sugerir (e till dvs) att föreslå

När verbet i huvudsatsen uttrycker önskan, måste verbet i bisats vara i konjunktiv. Konjunktionen que (att) förbinder de två klausulerna och bisats (den som kräver konjunktiv) uttrycker osäkerhet huruvida åtgärden i handlingen faktiskt sker.

I följande exempel är huvudverbet strukna, och bisats (i konjunktiv humör) är i kursiv stil:

  • Él recomienda que yo llegue temprano. (Han rekommenderar att jag kommer tidigt.)
  • Ellos prefieren que nosotros inga paguemos. (De föredrar att vi inte betalar.)