Vad är sängkläder växter?

November 27

Plantor är prålig plantor som odlas i behållare och växthus och avsedda att transplanteras när de är mogna. Trädgårdsmästare använder utplanteringsväxter för att skapa en visning av blommor eller blad snabbt. Vissa trädgårdsmästare gillar att odla sina egna sängkläder växter, medan andra köper dem från plantskolor när de har behov av färgglada, intressanta växter. Vanligtvis skärmar av utplanteringsväxter börja visas under våren, och plantskolor säljer dem till sommarmånaderna.

Ettåriga används ofta som utplanteringsväxter, men det är också helt acceptabelt att använda perenner eller biennaler för en längre varaktig display. Plantorna väljs i allmänhet eftersom de har pråliga blommor eller blad. Termen "strö" kommer från det faktum att dessa växter ofta ordnade i rabatterna, men sängkläder växter kan också odlas i hängande behållare, prydnads krukor och balkonglådor lika lätt.

Tagetes, kan söta William, petunior, gullvivor, lejongap, salvias, penséer, violer, cyklamen, krysantemum, salvia, Lantana, Alyssum, jordgubbar och många andra kan användas som utplanteringsväxter. Trädgårdsmästare kan array dessa växter i ett sortiment av vägar och genom att nypa blommor tillbaka när de blir gamla, kan en trädgårdsmästare ofta hålla dem i blom i veckor eller månader, samtidigt som en snyggt utseende i processen.

Växande sängkläder växter från frö är ofta mycket lätt, med hjälp av ett växthus för att starta plantor. Frön är lätt tillgängliga från plantskolor och trädgårdsbutiker, tillsammans med behållare för växande startar. När den sista chansen för frost är över, kan växterna fastställas på de platser där trädgårdsmästaren önskar odla dem. Trädgårdsmästare som vill ha lite färg på vintern kan etablera vinterutplanteringsväxter såsom blommande grönkål, primula, och prydnads kål på hösten, vilket ger växterna en chans att anpassa sig till svalare temperaturer, så att de kommer att växa på vintern.

En av de fina sakerna med utplanteringsväxter är att de inte är utformade för att vara permanenta tillägg till trädgården, vilket innebär att utseendet och känslan av en trädgård kan ändras radikalt varje år eller vartannat säsong. Mogna prydnadsväxter kan också kraftigt liva ett hem eller trädgård, och endast ett par timmars arbete krävs för att förbereda marken och ställ växterna ut. Trädgårdsmästare kan också experimentera med saker som att plantera färgglada växter i fantasifulla mönster, eller leka med färg för att göra trädgården mer visuellt intressant och engagerande.

  • Tagetes kan användas som utplanteringsväxter.
  • Petunias ser bra ut i rabatterna, amplar, eller behållare.
  • Trädgårdsmästare använder utplanteringsväxter för att skapa en visning av blommor eller blad snabbt.