Hur gör Dammsug fungerar?

October 7

Alla vakuumsystem fungerar genom att skapa en skillnad i lufttryck. Den initiala sugning skapas genom reduktion av trycket inne i vakuumröret, antingen med användning av en pump eller en motor. Atmosfärstryck suger luft in i vakuumsystemet för att återföra trycknivåer till det normala.

För att förstå hur vakuumsystem fungerar, följ stegen nedan. Stå upprätt och placera handflatan på magen. Känn din mage drag som dina andetag in och ut. Andas ut så mycket luft som möjligt och observera vad som händer härnäst. Så fort du slutar trycka ut luften, kommer dina lungor tvinga dig att andas - exakt hur vakuumsystem arbetet. För att utjämna lufttrycket i lungorna, är luften sugs in med någon ansträngning av dig.

Vakuum system används i hushållen samt tillverkning. Det finns fem olika typer av dammsugare tillgängliga för hushållsändamål. Var och en av dessa modeller erbjuder lite olika funktioner, men alla vakuumsystem fungerar på samma grundläggande principer.

Upright dammsugare använder en borstvals eller holländarstång att omröra smuts och sedan ta upp genom användning av fläktar. Det finns två typer av fläktkonstruktioner: smutsig fläkt eller rent fläkt. Den smutsiga fläktdesign placerar fläkten nära sugöppningen och ren fläkt design placerade fläkten bakom smutsuppsamlingspåsen.

En kanister dammsugare har en motoriserad kanister inrymt separat från vakuum beater huvudet. Våta dammsugare använder samma principer som kanister dammsugare, men är konstruerade för att användas med våta och torra material. Pneumatiska dammsugare är anslutna till tryckluft och är vanliga i industrianläggningar.

Central, eller inbyggda, dammsugare har en kraftfull motor fast installerad i byggnaden. Kanalsystemet och vakuuminlopp finns över hela anläggningen. Användaren måste bära bara slangen och upptagningshuvudet för att dammsuga utrymmet. Kraften som denna typ av system är typiskt måste starkare än andra typer av dammsugare, som betydande tryck måste genereras för att skapa en lämplig nivå av sug i ett system med flera uttag.

Vakuumsystem är mycket vanliga i tillverknings- och robotinstallationer. Pågående forskning och utvecklingsarbete pågår för att främja en bättre mätning och analys av luckor och pumpning. Dessa mekaniska funktioner har en inverkan på den framtida utvecklingen av vakuumsystem och är mycket efterfrågade för användning med plats prospekteringsprojekt.

  • Kapsel dammsugare har motoriserade kanistrar inrymt separat från vaucuum s beater huvud.