Vad är Espresso?

September 23

Det är i varje kafé i landet, och fungerar som bas för många älskade drycker som cappuccino och latte. Det är espresso! Denna mörka, läcker drink görs när hett vatten tvingas genom finmalet kaffe vid högt tryck.

Espresso har sitt ursprung i Italien, och började göra sin väg till USA efter andra världskriget. Med öppnandet av platser som Seattles Best Coffee och Starbucks, espresso tagit Amerika med storm. Espresso sker vanligtvis i små glas, och en "shot" handlar om ett uns. En typisk latte eller cappuccino tar två skott av espresso.

I USA, är mörkare grillat kaffebönor föredrages för framställning av en mörk, intensiv espresso. I Europa varierar typen av grillat beroende på läge. Det är till stor del en fråga om personlig preferens. Den enda verkliga kravet är att kaffet är finmalen. Detta tillåter vattnet att pressa igenom lättare.

Medan de flesta människor har sina kaffedrinkar i ett kafé, gjord av en expert barrista, kan espresson entusiasten gör drycken och dess systrar hemma. Han eller hon kommer att behöva en espressomaskin, inte att förväxla med en vanlig kaffebryggare. Vissa kaffebryggare har espressobryggare, för övrigt. Många espressobryggare har också en ånga apparat för att skumma mjölk till cappuccino och latte. Startkostnaden för en av dessa apparater är ungefär US $ 50, och de går upp och upp därifrån.

Recept och metoder för att göra espresso och andra kaffedrinkar finns överallt. En resa till den lokala bokhandeln kommer att avslöja dussintals titlar, och Internet är proppfull med webbplatser tillägnad allt kaffe-relaterade. En person kan även köpa kaffebönor nätet, för att inte tala om espressobryggare och förnödenheter.

Amerikanerna har fått en riktig uppskattning för verkligt gott kaffe på senare år. Prevalensen av espresso har verkligen varit en viktig faktor i denna känsla. Det finns inget som en nybryggt skott av rika, mörka espresso.

  • Espresso är ett högkoncentrerat kaffedryck, som är extremt tjock konsistens.
  • Espresso är traditionellt serveras i små, demitasse-aktiga cuper.
  • Vatten tvingas genom finmalet kaffe för att göra espresso.
  • Espresso och mjölk är nödvändiga komponenter i cappuccinos och lattes.
  • En mängd information om kaffedrinkar finns i bokhandlar och på nätet.
  • Seattles Best Coffee och Starbucks, som båda har sitt ursprung i Seattle, har hjälpt bidra till espresso popularitet i USA
  • Espresso dricker kanske föredrar en liten mängd socker för sötma.