Vad är skillnaden mellan TENS och en muskelstimulator?

September 24

En transkutan elektrisk nerv Stimulator (TENS) och en muskelstimulator är båda hemma enheter som använder elektroniska pulser för att stimulera och koppla delar av kroppen, ger smärtlindring och andra förmåner. TENS enheter stimulerar sensoriska nervändar, och en elektronisk muskelstimulator (EMS) gör att musklerna att dra ihop sig. Både TENS och en muskelstimulator enhet finns som en over-the-counter-enheten, och det finns mer avancerade enheter som kan förvärvas genom recept. Varje enhet har en liten LCD-skärm som gör att användaren kan välja olika program för stimulering. De TENS och en muskelstimulator enhet kommer med elektroder fästa med en tråd som är placerade över musklerna eller områden av smärta, och vissa muskelstimulator uppsättningar komma som en stor dyna som placeras över ett område av kroppen.

TENS enheter föreslås för personer som har långvariga eller kroniska muskel- eller ledvärk. Enheten verkar genom att stimulera nervceller under huden där elektrod har placerats, och de elektroniska pulser hindrar kroppen från att skicka smärtsignaler. TENS enheter stimulerar också produktionen av endorfiner i kroppen, vilket kan bidra till att lindra smärta också. En TENS-apparat kan användaren styra pulsen och intensiteten av de elektroniska pulser som skickas genom kroppen, vilket skapar en stickande känsla i musklerna.

En muskel stimulator används inte för att lindra smärta, men det är en effektiv enhet för vissa människor som har upplevt en skada sina muskler. De elektroniska pulser orsakar musklerna att dra ihop sig, vilket skapar en ljus eller passivt träning för musklerna. Detta hjälper till att återuppbygga styrka, omskola muskler som kan ha förlamad, och förbättra blodcirkulationen, vilket ökar graden av läkning. En elektronisk muskelstimulator förhindrar också musklerna från att slösa bort, känd som atrofi, och hjälper till att förhindra muskelspasmer. De som är på sängen-vila, har en skada som hindrar dem från att använda vissa muskler, och människor som upplever muskelsvaghet kan dra nytta av användningen av en muskelstimulator.

Människor som vill träna en specifik grupp av muskler använder också muskelstimulatorer. Enheten stimulerar muskelfibrerna och skapa spänning, som hjälper musklerna bryts ner snabbare för att byggas om under perioder av vila och återhämtning. Muskelstimulator träning kombineras med styrketräning för att påskynda bodyâ € s takt muskeltillväxt och totala styrka resultat.

De TENS och en muskelstimulator heter är i princip samma enhet, men de arbetar för att stimulera olika delar av kroppen. Nu finns enheter med både en TENS och en muskelstimulator som kan köpas för att ge både smärtlindring och styrketräning fördelar. Patienter med pacemaker bör inte använda en elektronisk stimulator, och enheten får aldrig bäras över bröstet eller över ansiktet.

  • Endorfiner, kroppens naturliga opiater, vanligtvis produceras under träning.