Vad är en Skatteåterbäring?

September 28

I USA, är en skatteåterbäring resultatet av att ha förskottsinnehållning på vinst som uppgår till mer än en person är skyldig i inkomstskatt för ett kalenderår. Federala och statliga skatter är undanhållit vid ett bestämt belopp varje löneperiod, och när året är slut, måste varje skattebetalarna fil inkomstskatter genom att skicka in rätt arkivering former. I många fall har människor betalat mer än de var skyldiga att betala. När den federala regeringen eller statlig kassör tar emot skatteblanketter, utfärda de checkar för överbetalning, vilket är bidraget.

Vissa människor ser en skatteåterbäring som tvingade besparingar, medan andra anser att det är pengar som de tillät regeringen att låna räntefritt. De som vill ha en stor återbetalning varje arkivering år kan avsikt ha sina nekanden in högre än nödvändigt. Detta ökar mängden pengar de får tillbaka på sin skatteåterbäring. Men många människor felaktigt se deras återbetalning som gratis pengar, glömmer att det var pengar de tjänat i första hand. Om inte en stor skatteåterbäring behandlas som besparingar eller invest är det ofta bättre att ta emot dina pengar varje löneperiod i stället för i en klumpsumma i slutet av året.

De som läser en skatteåterbäring som ett räntefritt lån till regeringen att ta tid att göra försiktiga skatt förberedelse och planering varje år för att undvika att betala mer i skatt varje löneperiod än de måste betala. Skatt förberedelse innebär bedömning dina berättigade avdrag och krediter varje år för att få en ungefärlig skatt totalt.

I vissa situationer är skatteplanering och förberedelse komplex, medan det i andra situationer är det enkelt. Datoriserad skatt förberedelse programvara som används för att förbereda en självdeklaration uppmanar användare med frågor för att hjälpa till att förbereda för nästa beskattningsår. Även om detta program kan vara till nytta för någon, många kräver hjälp av en professionell service. För personer med ränteintäkter, egenföretagarinkomster, eller andra unika situationer, samråd med en skatt professionell kan också öka din skatteåterbäring för arkivering året. Avgifter för tjänster varierar med komplexiteten i din skattesituation, men de mer komplexa situationen, desto bättre kommer du att vara i händerna på en professionell som är bekant med alla nuvarande skattelagar.

  • En W-2 löne- och skatte uttalande anger hur mycket en anställd betalats för och hur mycket i skatt nekas.
  • Skatteåterbäring emitterats vid inlämning av en inkomstdeklaration.