Vad är en horisontell Rotisserie?

November 3

En horisontell spett är en viss typ av utrustning som gör det möjligt för tillagning av kött genom att långsamt vrida den på en roterande cylinder som kallas ett spett. Den moderna spett ugnen har utvecklats från mer primitiva matlagningstekniker som omfattar vända en pinne över en eld. Dagens grillspett ugnar involverar hög nivå engineering för jämn tillagning. Köpare av dessa typer av ugnar kan hitta dem i olika storlekar för att rymma hem eller kommersiell användning, med funktioner som timer för att ytterligare hjälpa till optimerad matlagning för en köttbit.

En av fördelarna med den horisontella spett är att den kan användas för att steka hela djur och samtidigt hålla en stor del av de interna safter i köttet. Eftersom köttet kretsar på spett, förutsatt att djuret är helt och huden är fortfarande bevarade, kommer de interna juicer allmänhet cirkulerar hela köttet. Denna version av långsam matlagning är populärt för många typer av fåglar, speciellt kyckling, där hela kycklingar ofta tillagas på detta sätt för användning i restauranger eller för återförsäljning. Restauranger med hjälp av en horisontell spett kan sälja hela fåglar direkt från spettet, eller bitar av kyckling förpackas att gå. Återstående kött kan användas i andra matberedningar.

Denna matlagning teknik är ofta jämföras med en annan typ av spett kallas en vertikal spett. Den vertikala spett är känd av många olika namn, men vanligtvis handlar stora bitar av kött som satts samman från en flisas eller skivat kött bas. Dessa delar av kött placeras sedan på en vertikal spett. Cooks kommer typiskt raka av mindre bitar av kött, för att göra smörgåsar och andra restaurang menyposter.

Den horisontella spett bidrar också till en viss sprödhet av extra hud, som blir stekt som köttet tillagas. Kombinationen av skarpa yttre hudlagren och saftigt inredning kött är en sak som har gjort den horisontella spett så populär, och så mycket en del av de visuella presentationer i en rad olika restauranger. Nästan alla typer av restaurang i vissa delar av världen kommer att innehålla en horisontell spett ugn, från gatan mat eller snabbmat franchise till eleganta exklusiva restauranger. Även om vissa kockar eller andra medlemmar av högklassiga kulinariska världen kan överväga detta matlagning stil "pastoral", det är fortfarande ses av många som ett överlägset sätt att laga en hel fågel eller djur.

  • En horisontell spett kockar kött genom att kontinuerligt roterande den över en värmekälla.