Vad är Cedar Hedges?

October 29

En ceder häck är en säkring som består av cederträ. Cedar häckar skapar en tät vind och visuell barriär runt en tomtgränsen eller mellan landskapsområden. Med vintergröna bladverk, ceder häckar ger avskildhet och vindskydd året runt.

Cedar säkringar bildas från en serie av cederträd som planteras nära varandra i en rad. För att hålla cederträ när säkringen höjd, är årlig beskärning krävs. Många cederträd växer alldeles för högt för att användas som säkring utan beskärning. Till skillnad från en ceder staket, vilket är ett staket bygga ut ur cederträ, är en ceder häck gjord av levande cederträ som är känsliga för odlingsförhållanden, markens näringsämnen och tillgång till vatten.

De flesta ceder sorter kan användas för att skapa en ceder häck. En populär och ofta används sorten Thuja occidentalis, vanligen kallad vit ceder och en mängd hemma i de östra delarna av USA. Jättetuja, eller västra röd ceder, född i västra USA, är också en lämplig sort för en ceder häck.

Vid plantering en ceder häck, bör unga träd 3 till 6 fot (ca 90 till 180 cm) högväxt användas. Träden planteras 12 till 20 inches (cirka 30 till 50 cm) från varandra för att skapa en tät häck. Mindre träd ska planteras närmare 12 inches (ca 30 cm) mellanrum medan större träd ska planteras 20 inches (ca 50 cm) från varandra.

Det är viktigt att notera att cederträ är känsliga för salt. Många gångbanor och vägar behandlas med salt under vintern på platser där isiga förhållanden är vanliga. För att undvika saltskador ceder häckar, bör de planteras minst 4 fot (ca 120 cm) från gångar och vägar.

Årlig beskärning är viktigt när växer och underhålla ceder häckar också. Cedar träd och häckar bör beskäras tidigt på våren. Under det första året, gör en nyplanterad ceder häck inte kräva beskärning. Under de följande åren, ta bort 2 till 3 inches (ca 5 till 8 cm) från toppen kommer att uppmuntra ännu tillväxt. Ytterligare beskärning 1-2 inches (ca 1,5-5 cm) från sidogrenar uppmuntrar lateral tillväxt för en tjockare effekt.

Bra jord näring kan tillhandahållas genom att lägga en kompost eller gödsel kompost skikt en eller två gånger om året. En kompost lager 2-6 inches (cirka 5 till 15 cm) sprids på marken, som sträcker sig ut till området strax nedanför de yttersta grenarna. Endast kryddat gödsel eller välruttnad kompost ska användas.

  • Med vintergröna bladverk, ceder häckar ger avskildhet och vindskydd året runt.