Vad är en Säker kredit?

August 8

En säker kredit är en typ av lån som är säkrade genom någon typ av säkerheter och tillåter en person eller företag att låna från det som behövs. Istället för att ta alla pengar för ett lån på framsidan, en person med en kredit kan använda pengarna när det behövs uppstår. I de flesta fall kan krediter nås under en lång tid, så krediten innehavaren kan använda pengarna under åren, vid behov, utan att behöva ansöka om ett nytt lån. En fastighetskreditlinje kan jämföras med en säker kreditkort, förutom innehavaren neednâ € t använda ett plastkort att låna pengar och får inte vara föremål för samma återbetalningstid som han skulle förvänta sig med ett kreditkort.

För att bli godkänd för en säkrad kredit, är en person eller företag vanligtvis krävs för att ge någon typ av säkerhet. Om ett företag ansöker om en säkrad kredit, till exempel kan det pantsätta sin kundfordringar som säkerhet. Det kan också lova inventering, utrustning eller annan egendom. En individ kan pantsätta tillgångar han personligen äger, såsom fastigheter, värdepapper, eller till och med sådana saker som konstverk. I händelse av att den person som har beviljats ​​det säkrade linjen kreditförluster på hans betalning, långivaren kan sedan gripa säkerheter i ett försök att ta igen hela eller delar av de pengar som betalas.

Medan vissa partier kanske föredrar oprioriterade krediter, vilket inte kräver någon säkerhet, kan det finnas vissa fördelar med säkrade linjer av krediter. Till exempel kan vissa långivare vara mer villiga att ge högre kreditgränser för personer som håller fast sina krediter med säkerhet. Ofta är räntan på dessa rader av krediter lägre. Dessutom har många långivare är beredda att erbjuda de sökande mer förmånliga lånevillkor, eftersom det är mindre risk i utlåningen då säkerhet ställs.

En person eller företag med dålig eller mindre etablerade kredit kan finna en säker kredit lättare att få än en osäker kredit. Långivare kan vara mindre strikt om kredit poäng när de vet låntagaren har något av värde att de kan ta in en standardsituation. Dessa krediter kan också vara attraktiva för dem med utmärkta kredit, dock. I syfte att spara pengar, kan en person eller företag med god kredit föredrar att erbjuda säkerheter i stället för inför uppblåsta räntor och andra avgifter.

  • Låntagare med oetablerade kredit kan finna blancokrediter lättare att få än fastighetskredit.