Vad är topplån?

October 31

Ett hem kan ha flera inteckningar i den. Topplån är underordnade, vilket innebär att i händelse av fallissemang, det primära, eller första inteckning skulle få betalt först, och sedan några medel återstående skulle användas för att betala av eventuella topplån. Av denna anledning, topplån bär vanligtvis en högre ränta. Också, liksom bottenlån, topplån bär också avsluta kostnader och "poäng" som kan göra den totala kostnaden för topplån dyrare.

I den vanligaste typen av topplån, kan en husägare låna upp till det egna kapitalet som han eller hon har i hemmet. Till exempel, om ägaren har ett hem värderas till $ 100.000 och nu är skyldig $ 75.000 på första inteckning, en andra kunde tas ut för $ 25.000. Eftersom denna typ av andra är fortfarande 100 procent säkras genom eget kapital, är det den enklaste typen av topplån för att få, och kommer inte att vara så dyrt som andra topplån som inte är helt säkrade.

Det finns faktiskt flera olika typer av topplån. En line-of-kredit topplån är en där husägare inte tar ut pengar direkt, men i stället, ansöker om kredit säkrade mot hemmet, som kan användas vid behov.

I vissa fall är en andra inteckning tas ut vid samma tidpunkt som den första att hjälpa kvalificera sig för ett nytt köp. En låntagare kan exempelvis kvalificera sig för en första inteckning som kräver 30 procent ned. Om låntagaren har endast 20 procent, kan de ha möjlighet att ta ut en andra inteckning för ytterligare 10 procent.

Det är också möjligt att få en andra inteckning som överstiger ditt hem värde. Med en 125 procent lån till värde lån, kan din totala skuldsättning vara 125 procent av värdet på ditt hem. Denna typ av lån kan vara svårare att få, och kan kräva överlägsen kredit. En stor nackdel med denna typ av lån är att ditt intresse inte kommer att vara helt avdragsgill. Räntekostnader är tillåtet som ett skatteavdrag endast upp till det belopp som säkerhet i fastigheter.

Den andra inteckning är ofta ett utmärkt alternativ för att få behövde kontanter, men i vissa fall, refinansiering en första inteckning kan vara ett bättre alternativ. Om den första inteckning togs ut när räntorna var höga, refinansiering första inteckning kommer inte bara ge den behövde kontanter, det kommer också mycket troligt resultat i en mycket lägre ränta. När du väljer mellan att ta ut en andra inteckning och refinansiering, fundera på vad transaktionskostnaderna (stängningskostnader) är, och undersöka de relativa räntor. Resultaten kommer inte att vara samma för alla. Vare refinansiering eller ta ut en andra inteckning ger den bästa nedersta raden kommer att bero på din befintliga kapitalet, kreditvärdighet, och andra faktorer.

  • Topplån har ofta högre räntor än bottenlån.
  • Ett hem inteckning får säljas och överföras flera gånger innan det har lönat sig.
  • Villaägare som inte kan uppfylla villkoren i sin inteckning kan möta bank avskärmning.