Hur återställer jag Möbler?

January 30

Det finns flera sätt att återställa möbler. Innan ett projekt, är det viktigt att utvärdera pjäsen i fråga när det gäller ålder, värde, material och hur du vill använda den. Svaren på dessa frågor kommer att peka på de bästa teknikerna för dina möbler och situation. I allmänhet, tekniker återställa möbelserie från mindre till mer intensiv i hur de permanent ändra möblerna.

Det första steget i att återställa möbler är att bestämma värdet och betydelsen av en särskild bit. De tekniker som används för att återställa en 25 årig massproducerade trä presidium kommer att skilja sig från vad du ska göra med en en-av-en-slag pjäs som är mer än 200 år gamla. När du arbetar med antika trämöbler, är det viktigt att komma ihåg att mindre är ofta mer. Interventioner som måleri, slarviga lim jobb, ändring eller rekonditionering kan avsevärt devalvera en antik.

De enklaste behandlingar för att återställa strukturellt sunda trä antikviteter är att tillämpa en god kvalitet pasta vax, och att rengöra, reparera eller byta hårdvara. En god kvalitet pasta vax, finns på din lokala järnaffär, kan göra underverk på en skadad trä finish. Under årens lopp, kan vreden och drar blir korroderade, skadade eller inkompatibla. Ta bort dem för rengöring eller använda period lämpliga ersättare kommer att hjälpa.

När antika trämöbler behöver strukturella reparationer, kan utvärdering av en expert vara nödvändig. Kom dock ihåg att kostnaden för expert restaurering är dyrt och i termer av ren penningvärde, bara värt för mycket gamla möbler. Även om de flesta människor tänker på lackering först, det är inte alltid det bästa alternativet för att behålla karaktären och värdet av en antik.

Om du väljer att återställa möbler själv, utföra en grundlig kontroll av alla leder och stödjer. För att bevara värdet av antikviteter bör du försöka att använda material som liknar de som används på möblerna ursprungligen. Till exempel, om du behöver nytt lim något, använd inte super-lim. Istället söker sig ett lim speciellt avsedd för antikviteter, eller limmet som vanligen används på möbler när ditt verk gjordes.

För att återställa andra möbler, kan mer drastiska metoder vara användbara. Om det primära målet är att göra en bit användbart, eller för att ändra dess utseende, då är strukturell reparation plus målning sannolikt rätt väg att gå. En annan teknik för att återställa möbler är förändring. Till exempel kanske du vill sänka en sängram eller bord genom att skära av benen. Åter tapetsering och byte av stoppning kan vara ett utmärkt sätt att återställa en gammal stol eller soffa och ge den en helt ny look.

  • När du åter antika möbler, försöker använda föreningar och fogar som skulle ha varit tillgänglig när pjäsen gjordes.
  • God kvalitet trä finish är användbar när du åter möbler.