Vad är en brunoise?

January 30

En brunoise är en viss typ av nedskärning som används i den kulinariska världen och är just en fransk kulinarisk term som har förlängas utöver franska köket och in i världen användning. I allmänhet kan det ofta användas för att hänvisa till ett livsmedel, ofta en grönsak såsom en potatis, som har tärnade. Specifikt är en brunoise en tärning av 1/8 tum (3,175 mm) kub storlek, med andra storlekar på tärnad produkt med andra namn. Dessa namn inkluderar en tärning, en fin tärningar, och en fin brunoise.

Det första steget mot att såga brunoise tärningarna är typiskt att skapa långa sak pinnar genom en process som vanligen kallas en julienne allumette eller batonnet, beroende på storleken av masterna. Detta sker ofta med ganska fasta produkter såsom potatis, och börjar med kvadratur av sidorna och varje ände av objekt tills det har sex plana sidor som en rektangulär låda. Den kvadratur av görs för att ge stabilitet till det föremål som skäras och för att göra den slutliga produkten lättare att skapa.

Beroende på storleken av kuberna önskade - och för en traditionell brunoise tärningar de bör vara 8/1 tum (3,175 mm) - objektet skärs därefter till långa plattor av lämplig bredd. Dessa plattor sedan staplas ovanpå varandra, bara cirka tre eller fyra hög för att undvika att halka samtidigt minska, och sedan skärs i långa pinnar av 1/8 tum (3,175 mm) breda. Denna processen för att skapa dessa pinnar kallas en allumette snitt, medan batonnet avser pinnar av 1/4 tum (6,35 mm) bredd och höjd, och julienne indikerar vanligtvis 1/16 tum (1,5875 mm) storlek pinnar.

Pinnarna är kvar tillsammans i högar, och kniven förs sedan längs dem går vinkelrätt mot de nedskärningar som redan har gjorts. Detta är den brunoise snitt som skapar kuber av 8/1 tum (3,175 mm) på varje sida. Snabba, exakta snitt kan göras ner de staplade pinnar för att skapa små kuber av lämplig storlek för någon av de andra nedskärningar också.

Allmänna termer som används för dessa typer av tärnad mat inkluderar typiskt en stor tärning som producerar 3/4 tum (1,905 cm) kuber, en medel tärningar med 2/1 tum (1,27 cm) kuber, och de små tärningar med 1/4 tum ( 6,35 mm) kuber gjorda efter pinnar framställda genom batonnet skärning. De 1/16 tum (1,5875 mm) kuber framställda av julienne skurna artiklar hänvisas typiskt till som fina brunoise. Dessa kubik livsmedel kan användas för ett antal olika tillämpningar, och den enhetliga storleken på dem är viktigt i matlagning för att säkerställa varje del kockar i samma takt.