Vad Är Cable Loggning?

January 11

En nödvändig aspekt av vissa branscher skogsbruks använder kabel loggning ett yarder och många kablar, kedjor och grapplers, i ett antal konfigurationer, för att ta bort loggar från områden som är för brant för eller på annat sätt otillgängliga för lastare och truckar. Två av de vanligaste kabel loggning metoder inkluderar höga bly loggning och skyline loggning. Båda teknikerna använder kablar, svävande över ett arbetsställe, där delar av utrustning resor, hämta loggar, och resa tillbaka till önskad plats. När loggar anländer till en tillgänglig plats, lastare stapla de fällda träden på lastbilar för transport.

Den yarder, som är den viktigaste utrustning som används i kabel loggning, kan monteras på en släde, en släpvagn, eller en mycket stor, motordrivna, bandvagn. Kabelloggnings yarders har en hög mast, eller spar, och många kablar kör längden på spar till toppen, där de träs genom ett cirkulärt fäste och utvidgas utåt. På en bandvagn, dessa kablar brukar hållas på trummor eller stora mekaniska spolar. En gunga yarder, även känd som en grip yarder, har i allmänhet en utdragbar, roterande arm med remskivor på änden, genom vilken kablarna springa.

De flesta av de kablar, som sträcker sig från toppen av spar stabilisera yarder. Loggers fästa ändarna på kablarna till stora stubbar belägna runt periferin av yarder. De kablar som används för loggning rader kan sträcka sig från en yarder till en annan, över en dal, eller från en yarder till ett träd längs sidan av ett berg. Mekaniska, motordrivna eller motordrivna vagnar kör längden på avverkningskablar och har en enhet som fäster till eller runt stockarna.

Hög bly kabel loggning innebär vanligtvis en typ av vagn med vertikala, hooked kedjor som sträcker nedåt. Vagnen färdas ner kabeln tills den anländer till önskad position. När vagnen är på plats, de loggers linda dinglande kedjor runt stockar, fästa varje kedja med en krok. Vagnen stiger och bär eller drar stockarna till en annan plats längs kabeln.

Skyline loggning innebär en liknande princip men generellt innebär mycket högre kablar. Vagnen går ned, arbetare fäster stockarna till enheten, och linjen avbryter stockarna högt i luften. Vagnen färdas sedan utmed kabeln till den önskade platsen. Swing yarders har oftast mekaniska änterhakar i stället för vagnar som korsar loggningskabeln, lyfter enskilda stockar, och bära dem från ett område till ett annat.

  • Fällda träd.