Vad är skillnaden mellan skatteundandragande och skatteflykt?

January 25

Skatteflykt och skatteundandragande är båda metoder som syftar till att minska mängden människor betalar i skatt. Skillnaden är att man involverar rättsliga medel, medan den andra är olagligt och är en form av skattebedrägeri. Proffs såsom advokater och revisorer som hjälper människor med olagliga medel för att minska skatteskulden kan straffas tillsammans med den skattskyldige.

I skatteflykt, människor dra nytta av skattelagstiftning för att hitta sätt att minska deras totala skatteskulden. Detta är helt lagligt och många människor praktiken är varje år på skatt tid. Använda sig av en kraftig skatt advokat eller revisor kan rädda människor betydande summor pengar på sina skatter. Med skatteflykt, skattebetalarna söker sig skattelättnader, writeoffs, och andra sätt att skära ner på sin skatteskuld.

Skattelagstiftningen uppdateras ständigt. Skatte proffs hänga med lagändringar så att de kan ge sina kunder råd om de bästa sätten att minska mängden pengar de är skyldiga. Med skatteflykt, människor förklarar alla sina inkomster som krävs enligt lag och lämna andra ekonomiska dokument som behövs, och de medel som används för att minska sin skatteskuld är tydligt dokumenterade på sina skattedeklarationer.

Med skatteflykt, människor undviker skatter inte genom noggrant följa skattelagstiftningen, men genom att dölja eller flytta intäkter, göra falska påståenden om en självdeklaration, och utnyttja andra olagliga metoder för att betala mindre på sina skatter. Vissa skattesmitare undvika att betala skatt helt och hållet; människor som arbetar som oberoende entreprenörer eller ta emot pengar under bordet för sitt arbete, till exempel, kan helt enkelt inte förklara denna inkomst och därmed undvika att betala skatt på det.

Linjen mellan skatteflykt och skattefusk kan ibland vara mycket fin. Det finns vissa saker som folk kan göra med sina pengar som är helt lagligt enligt lagen, men kunde läsas som försök att kringgå skatter. Flytta fonder misstänk och utan någon tydlig orsak eller dokumentation kan fånga uppmärksamheten hos skattemyndigheterna. När skattemyndigheterna misstänker att någon av skatteflykt, kommer de att kontrollera denna skattebetalare noga.

Noter medlemmar av den kriminella samfundet, däribland ingen mindre siffra än ökända gangstern Al Capone, har fått i trubbel för skatteflykt. Ibland är det svårt att sätta fingret på olaglig verksamhet och åtala människor för aktiviteter som Mob inblandning, men de individer kan kastas i fängelse för att ha underlåtit att betala skatt. I ögonen på Internal Revenue Service, även inkomst som har förvärvats från olaglig verksamhet måste deklareras och beskattas.

  • En revisor måste hålla jämna steg med förändringarna i redovisningslagstiftningen att betjäna kunder korrekt och rättvist.