Tio tips för att få fler vegetabiliska livsmedel i din Medelhavsdieten

November 18

Den största konceptet bakom en medelhavsstil kost är att lägga till fler vegetabiliska livsmedel, som frukt, grönsaker, örter, baljväxter, och till och med hela korn, till varje måltid. Frukt och grönsaker är de viktigaste komponenterna i denna tryck; du vill ha 07:55 portioner frukt och grönsaker varje dag. Här är tio tips för att åstadkomma detta mål:

Tio tips för att få fler vegetabiliska livsmedel i din Medelhavsdieten

Håll skivade grönsaker på sidan

Ett av de enklaste sätten att konsumera mer planteras är att äta dem råa som snacks. Nyckeln till att göra det enkelt är att i förväg skära en massa olika grönsaker, såsom paprika, broccoli och morötter, för veckan på en gång. Då kan du ta del av de planteras och din favorit friska dopp (t.ex. hummus) för en omedelbar hälsosamt mellanmål. Dessutom kan du kasta oavsett skär grönsaker du inte använder som snacks i en soppa, pastarätt, sallad, eller några äggröra.

Inkludera en frukt eller grönsak till varje måltid

Du kan hitta alla typer av kreativa sätt att göra detta steg att hända. Till exempel kan du piffa upp din smörgås med mörka bladgrönsaker och tomater, tillsätt lite frukt till din morgon yoghurt, eller skiva upp några råa grönsaker som en sida skålen.

Håll en fruktskål på din disk

Backa gamla mantrat "utom synhåll, ur sinne"; du vill gå till "i sikte, i åtanke." Håll en fruktskål på din disk för att påminna dig om att äta lite frukt under dagen med dina måltider eller som mellanmål. Om du har barn, kan du bli förvånad över hur mycket mer frukt de äter när det är i vanlig syn. Inte bara stå några bananer; Fyll skålen med alla typer av färsk, säsongens frukt så att du har val och inte lämnas med samma typ av frukt varje dag.

Lägg frukt till dina spannmål

Lägga frukt till dina spannmål är en bra strategi som ger din måltid mer smak och gör det mer tillfredsställande. Skiva upp någon form av färsk frukt, som bananer, nektariner eller persikor, eller strö några färska bär på din spannmål eller havregryn. Torkad frukt är också ett underbart val och är lätt att förvara i ditt skafferi. Välj bara torkad frukt utan tillsatt socker.

Klä upp din sallad med färska frukter och grönsaker

Nöj dig inte med en tråkig gammal lummiga grönsallad. Du kan skapa en välsmakande eller sött mäster genom att införliva vissa frukter och grönsaker. Till exempel lägga skivade paprika, tomater och färska örter, såsom dill, för en välsmakande upplevelse. Söta upp en annan sallad genom att lägga mandarin apelsinskivor tillsammans med några valnötter. Sallader i allmänhet är ett bra sätt att upp din anläggning matintag. Använd sallader ofta som en extra vegetabiliska sida eller som din entree med någon form av protein (såsom kyckling eller ägg).

Smyg grönsaker och örter i dina äggrätter

Du kan använda grönsaker att lägga massor av smak och konsistens till de mest grundläggande äggrätter. Hacka upp färska tomater (okej, de är tekniskt en frukt), färsk spenat, lök, eller till och med zucchini. Om du överblivna har ångas planteras, de är perfekt att slänga in ett ägg skålen nästa morgon.

Du kan också lägga till färska örter till mixen att lägga betydande smak. Basil, persilja och oregano är alla stora smaker med ägg. Färsk salsa är också ett utmärkt komplement till äggrätter.

Stansa upp din pasta med färska råvaror

Även om du redan använder en grönsaksbaserad sås som marinara, kan upp grönsaks kvoten genom att lägga blanche broccoli, morötter och paprika dig. Om du gör det ger mer variation och hjälper dig att äta mindre pasta än du kanske annars. Och glöm inte om örter! Färska örter kan förvandla din pasta skålen till något spektakulärt. Experimentera och se vilka typer av blandningar fungerar bra för dig. En idé: Nästa gång du äter en pastasallad, prova att lägga några färska basilikablad.

Börja med lite grönsakssoppa

Börjar en måltid med en kopp grönsakssoppa är ett enkelt strategi för att lägga till mer grönsaker och hjälper till med viktkontroll. Använd kalorifattig grönsak eller tomatsoppa som förrätt för dina måltider. Soppan kan hjälpa dig att känna dig mätt och belåten, så att du äter mindre av de viktigaste måltiden.

Supercharge soppor och grytor med fullkorn

Du kan lägga till lite smak och konsistens till soppor och grytor genom att införliva hela korn i dem. Lägga hela korn som hel-vete pasta eller Pearl Bailey till vanlig grönsakssoppa kan återskapa en sida skålen som en komplett måltid. Fullkorn ger fiber och andra hälsosamma näringsämnen och lägga till olika vegetabiliska livsmedel som du tar i under dagen.

Lägg bönor till, ja, allt

Bönor är mångsidig, flavorful, och lätt att använda med många olika rätter. Leta efter sätt att inkludera dem varje dag. Ha alltid några torkade och konserverade bönor på hand i ditt skafferi. Du kan skölja burka beans och lägg dem i soppor, grytor, sallader, pastarätter, och spannmålsrätter.