Vad är en stad Ledger?

April 10

En stad huvudbok, även kallad ett hus huvudbok, är ett hotell redovisningsmetod för att spåra icke-gäst transaktioner. Hotel redovisning är uppdelad i front-office och back-office-verksamhet. Den främre-office behandlar vanligtvis med registrerade gäster och registrerar sina transaktioner till gästboken. Pengar att hotellet handtag som inte är hänförliga till ett aktuellt registrerade gäst blir en del av staden boken och sköts av ekonomiavdelningen i backoffice.

Redovisnings system använder reskontra för att samla relaterade konton. En stad huvudbok är en samling av liknande konton som spårar pengar ett hotell ger i som inte är del av en transaktion i samband med en för närvarande registrerad gäst. Vissa hotell använder olika terminologi för denna huvudbok, kalla det huset huvudbok eller icke-gäst huvudbok. Oavsett boken kan kallas dock tenderar funktionen att vara densamma i standardhotell redovisningssystem.

Stads liggare innehåller typiskt åtminstone fyra konton. Den första typen av konto skapas för individer och företag som använder hotellet för möten och evenemang. Pengar samlas in från dessa typer av kunder behandlas av hotellets ekonomiavdelningen, istället för receptionen. Vanligtvis dessa kunder får en faktura varje månad eller faktura som detaljer avgifter förknippade med händelsen, snarare än avgifterna från en hotellvistelse. Bröllop, konferenser, seminarier och gruppmöten är exempel på händelser som skulle spåras av detta konto i liggaren.

På samma anmärkning, den andra typ av konto hanterar transaktioner för resande befattningshavare. Om ett företag har en öppen konto med hotellet som gör någon av företagets anställda att bo medan de är i stan, är de transaktioner registreras i huvudboken som ett företag hus konto. Ekonomiavdelningen fakturerar normalt företaget månad under de avgifter som genereras.

En annan stad redovisningskonto fungerar normalt som ett kreditkort depåkonto. När en gäst använder ett kreditkort för att göra betalningen är beloppet överförs från gäst boken till staden boken medan hotellet väntar på kreditkortsföretag att släppa betalning. Detta återspeglar det faktum att gästen inte längre bor på hotellet, så det öppna kontot inte kan förbli med receptionen. När gästen går, är hotellets ekonomiavdelning ansvarar för att se till att kreditkortsföretaget återför betalning.

Gäster som inte betala sina räkningar när de lämnar också de belopp som överförts till ett konto i stadens huvudboken. Ekonomiavdelningen blir ansvarig för att initiera insamlingsförfarande mot den person eller uppföljning efter behov. Detta säkerställer att hotellet avdelning som är mest kunna hantera en samling process tilldelas uppgiften.

  • Hotel redovisning är uppdelad i front-office och back-office-verksamhet.
  • Stads liggare kan innehålla konton som hanterar transaktioner för resor befattningshavare.
  • Stads liggare kan innehålla konton som sätts upp för företag som använder ett hotell för möten och evenemang.