Hur att förstärka en elgitarr utan Amp

January 24

Visst en elgitarr amp är en viktig sak att ha. Men det är också viktigt att veta hur man ska förstärka en elgitarr utan förstärkare. Ibland bara måste man välja mellan att få en riktigt bra gitarr nu och väntar på en amp, eller spendera samma pengar för två stycken - och att kompromissa med kvaliteten på både.

För dem som har mött denna kosmiska kamp, ​​vet att du har alternativa sätt att förstärknings tillgängliga för dig som inte kostar nästan lika mycket som en kvalitetsförstärkare. Du kan till och med ha den teknik just nu och inte ens inser det.

Koppla in en stereoanläggning eller bergsprängare

Om du ansluter din elgitarr till extraingången på stereon, kan du komma undan med att inte köpa en amp alls. Allt du behöver är en speciell, billig adapter som du kan köpa på någon elektronisk eller musikaffär för mindre än $ 3. Adaptern är bara en metall eller plastbelagt plugg som har en kvinnlig fjärdedel-tums jack i ena änden och en hane RCA (kallas ibland phono) kontakten på den andra. (Säg bara försäljaren vad du vill göra, och han kan leverera rätt enhet.) Följande bild visar hur adaptern och gitarrsladden samarbeta.

Hur att förstärka en elgitarr utan Amp

Många boom boxar har ingångar samt men använd en 1/8 "anslutning, så för en av dessa behöver du en kvinnlig fjärdedel-tums jack i ena änden och en hane 1/8" stereokontakt på den andra. Se, om du köper din adapter på en annan plats än en musikaffär, att adaptern kvinnliga änden är mono; det är slutet du ansluter din gitarr sladden i.

Innan du går att koppla något till en stereo eller bergsprängare, se till att volymkontrollen på mottagaren är hela vägen ner. Denna försiktighetsåtgärd förhindrar plötslig pop eller uppsving i systemet, vilket potentiellt kan skada högtalarna.

När du är ansluten, slå din gitarr volym upp fullt. Sedan långsamt skruva upp mottagarens volymratten tills du hör ljudet på en behaglig nivå. Du kan justera mottagarens tonkontrollerna för att bättre forma ljudet också.

Hörlurs ampere

På grund av miniatyrisering av alla saker elektroniska, kan du nu få full klingande, låter äkta gitarr från en enhet storleken av en engångskamera - så länge du lyssna på den via hörlurar (vilket innebär att den inte har någon högtalare eller förstärkare av sin egen). Dessa batteridrivna underverk kommer med bältesclips för untethered öva (bra för att kontrollera dina scen rör sig i spegeln).

Praktiskt taget alla hörlursförstärkare erbjuder ett komplett meny av distorsion, EQ, reverb, och en mängd andra digitala effekter, många av dem samtidigt. Så en hörlursförstärkare kan oftast fungera som en multieffektprocessor, vilket är ganska coolt. Hörlurar ampere ger också många förinställningar - ljud förprogrammerade av tillverkaren - plus fullt stereoljud (särskilt effektiv i hörlurar).

Hörlurar ampere är bra för att spela i ett fordon i rörelse, på stranden, i ett hotellrum, eller på flygplatsen, och de kan till och med mata ut signalen till band eller skiva, lämplig för inspelning. De börjar på runt $ 200 och är väl värda priset om portabilitet, sekretess och autentiska tonen är viktiga för din praktik rutin. Den Korg Pandora (som visas i följande bild), Scholz Rockman, Ibanez Rock 'n' Play, och Zoom 9000-serien är bara några märken och modeller.

Hur att förstärka en elgitarr utan Amp

Den Korg Pandora PX-3, en multieffektprocessor som har flera olika typer av distorsion, EQ, effekter, en metronom, och många andra funktioner - allt i en enhet om storleken på en kortlek.