Hur att gå din dator

April 14

Du kan flytta en stationär dator när du vill. Om du har blivit utmanad till en LAN spel på någons lägenhet eller om du flyttar till ett nytt hem, kan du säkert ta din dator. Din dator har chaperoned resor (ungefär som en hund, utan tungan ut genom fönstret).

Följ dessa riktlinjer när du flyttar din dator:

  • Flytta aldrig datorn tills det är helt avstängd. I det här fallet, flytta varje förflyttning som helst (även nudging datorns fall några inches över skrivbordet).

    Många datorer har bara en handfull rörliga delar, såsom fläktar, CD / DVD-inspelare och hårddiskar - men, bror, varje rörelse medan de två senare fortfarande snurrar bär möjligheten att du kan förkorta enhetens livslängd. Ge alltid datorn i minst tio sekunder efter att den stängs av innan du tar upp den.
  • Aldrig ställa datorn upprätt i en stol eller på golvet i bilen. Din älskade digitala vän har inte en bilbarnstol om du kommer till ett plötsligt stopp. Du kan använda säkerhetsbälten för att säkra din dator i ett fordon, men du kan lättare lägga din dators fall platt på golvet i ditt. Samma gäller även för din skärm, vilket är farligt (för sig själv och ditt huvud) när luften för korta sträckor.
  • Använd din handduk. Om din dator har att rida på toppen av en yta som kan repa ditt fall, linda din dator i en handduk eller filt för att skydda sin finish. (Fans av Liftarens guide till galaxen-serien vet värdet av en bra handduk.)