Vad är Brand korgar?

April 5

Brand korgar är fristående enheter som kan användas som spisinsatser eller som en fristående värmekälla. Traditionellt brandkorgar används i en viktoriansk öppen spis, även om de kommer att passa in i många olika typer och storlekar. Den färgglada namn för enheten kommer från det faktum att många designer för att likna en överdimensionerad rektangulär flätad korg.

Även brandkorgar kan konstrueras med bara om någon typ av icke-brännbart byggmaterial, är gjutjärn lätt det vanligaste alternativet. Metallen håller upp mycket väl under konstant exponering för värme och är relativt lätt att rengöra. Som en bonus kan en gjutjärns brand korg också fungera på egen hand när ingen spis är tillgängliga, såsom på en uteplats eller medan camping.

Traditionella brandkorgar är utformade för vedeldning. Dock kommer många modeller rymma användningen av kol lika lätt. Det är inte ovanligt att villaägare att använda denna typ av gjutjärn spisinsats för att även fungera som ett säkert sätt att grilla kastanjer.

Tillsammans med de traditionella modellerna, är det också möjligt att köpa brandkorgar som utnyttjar elektricitet eller någon form av naturgas. Båda alternativen har fördelen av att inte skapa någon typ rest eller aska, som är fallet med brand korgar som använder kol eller trä som bränslekälla. Ändå korgarna är effektiva när det gäller att snabbt värma ett rum och upprätthålla en behaglig temperatur.

De mönster för brandkorgar varierar från traditionell till modern. Enkla modeller som är gjorda av gjutjärn och liknar en mussla fungerar mycket bra i många olika typer av eldstäder allt från viktorianska till rustik. Korgarna kan vara kvadratisk eller rektangulär form, och använda sig av intressanta kurvor i den övergripande designen eller bli idrotten en strikt utilitaristisk design. Flera olika storlekar finns tillgängliga, vilket gör det möjligt att rymma nästan vilken storlek spis med lätthet.

Att välja rätt storlek och utformning i huvudsak innebär att definiera det avsedda ändamålet för korgen samt med beaktande av den storlek och stil av den befintliga öppna spisen. Många människor gör det en punkt att köpa brandkorgar som också arbetar med andra spis tillbehör som de redan äger, såsom spis skärmar, poker och andra väsentligheter.

Köpa brandkorgar har aldrig varit enklare. Många tillverkare erbjuder möjligheten att välja mellan en rad av kommersiella modeller samt kundanpassade konstruktioner. Många hem butiker kommer att bära åtminstone några grundläggande vedeldning, gas och elektrisk brand korgar i lager. Om ingen av de lokala valen möta behoven hos konsumenten, är det också möjligt att beställa korgarna på nätet direkt från tillverkarna och genom nätbutiker.

  • Brand korgar är ofta bland eldstad tillbehör uppsättningar som inkluderar spis skärmar.