Vad är Key Lime Pie?

October 6

En key lime pie är en typ av vaniljsås paj som görs med nyckel lime, lime med en mycket distinkt smak. Många människor förknippar key lime pie med den amerikanska södern, där det är en mycket populär maträtt, och det kan också finnas i andra delar av världen. En klassisk key lime pie är gjord med en smulig graham cracker skorpa, en rik krämig fyllning, och några dollops av vispgrädde. Tanken är att använda enkla ingredienser, visar upp den häpnadsväckande smak av nyckellimefrukter. Du kan också göra viktiga kalk tartlets för enskilda portioner.

Till skillnad från citron maräng paj, en liknande paj som är fylld med en syrlig citron ostmassa, är key lime pie ofta med kondenserad mjölk, vilket skapar en mer krämig smak. Däremot kan key lime pie också göras precis som citron maräng paj, med eller utan maräng. I båda fallen är dessert fyllig och smakrik, och det är oftast serveras kyld.

Medan andra skorpor kan användas för att göra en key lime pie, många människor tror att Graham kracker skorpa är överlägsen. En Graham kracker skorpa är extremt lätt att göra, vilket är verkligen en fördel, och det har också en smak som sätter igång de viktigaste limes väl, eftersom jordskorpan blir rik, nötaktig, och något söt utan att vara överväldigande. För att göra en Graham kracker skorpa, är en och kvart koppar Graham kracker smulor arbetat med cirka sex matskedar smält smör och 01:59 matskedar socker för att skapa en grov massa som helt enkelt trycks in i pie pan och får kyla till inställd medan de andra ingredienserna i kakan blandas.

För att göra en key lime pie med kondenserad mjölk, är tre äggulor blandas med en och tre kvartal koppar kondenserad mjölk, en halv kopp key lime saft och två teskedar key lime zest. Den kondenserade mjölken sötar blandningen, vilket gör tillägg av socker onödigt. Efter blandning, kan hällas fyllningen i jordskorpan och bakades under 10 minuter. Det resulte Key lime pie kommer att hålla i flera dagar i kylen.

Om du vill ha en key lime pie med en mer custardy smak, vispa tre ägg, en tredjedel kopp key lime juice och tre fjärdedelar av en kopp socker tillsammans över en dubbel panna. Blandningen börjar tjockna och blekna, varefter den bör tas bort från värmen så att fyra matskedar osaltat smör kan röras i, tillsammans med en matsked key lime zest. Detta Key lime pie bör också gräddas i ca 10 minuter för att slutföra tillagningen och ställa vaniljsås.

  • Klassiska key lime pie är toppad med några dollops av vispgrädde.
  • En key lime pie kan funktionen en maräng topping.