Vad är en telefonförsäljare?

October 7

En telefonförsäljare är vanligtvis en person (men ibland en automatiserad röst kallas robocaller), som kallar ditt hem eller arbetsplats i syfte att åstadkomma en eller flera av följande uppgifter:

Telemarketing kan också ta emot samtal som genereras via reklam eller kampanjer och sedan försöker något av ovanstående.

Den telefonförsäljare kan arbeta på ett callcenter, ett kontor, eller hemifrån, och vissa är särskilt obevekliga i att kalla under tiden med familjen eller middag timme, eller ringa mycket senare på kvällen än du skulle önska. Du verkligen inte behöver vänta för att lyssna på hela planen av telemarketing, och med nummerpresentation, har du också valet av inte svara på telefonsamtal från okända källor. Alternativt kan du låta din röstbrevlåda plocka upp samtal från telefonförsäljare, så du kan undvika samtal du helt enkelt inte vill svara.

Det är viktigt att förstå funktionen av telefonförsäljare, och även lite om sina jobb, så att du kan möta dessa människor med artiga vägran när du inte är intresserad av deras tjänster. Först, telemarketing i huvud tenderar att arbeta på antingen provisionsbasis, eller åtmin minimilön. Vissa människor verkligen njuta av arbetet, medan andra gör det för att de måste. De flesta anställer bruket av cold calling, vilket innebär att de kommer att få en oförskämd svar från många. Det finns ingen anledning att vara oförskämd med dessa folks; bara vara direkta.

Istället för rasande på den här telefonen säljare för att göra hans / hennes jobb, helt enkelt artigt informera den person som du är ointresserad, önskar dem lycka till i deras strävan, bifoga en avslutande uttalande som "Good Night" och hänga upp. Prata över dem när du måste, för att få din punkt över. När du är verkligen ointresserad, slösa inte dessa människors tid genom att låta dem få igenom en försäljning beck och sedan skälla ut dem med kommentarer om hur oförskämd du tror de är för att slösa din tid.

I många länder och stater finns inte kalla register men dessa är inte tillämpliga på alla typer av telemarketing. Människor som bedriver legitima marknadsundersökningar, vilket gör ett samtal som politiskt motiveras, samla pengar du är skyldig, eller samla in pengar till en välgörenhetsorganisation, kan fortfarande ringa ditt hem och i många fall är undantagna från Do Not Call Registry. Däremot kan du be dessa människor att ta bort ditt namn från sin ringa listan, och de i allmänhet, med undantag för inkasserare måste hedra denna begäran, även om detta kan variera i olika länder.

Förutom ofta övervägs ovälkomna inkräktare, har många telefon bedrägerier begåtts av oskyldiga sken telemarketing. Detta har lämnat många människor med en tydlig misstro mot alla telefonförsäljare i allmänhet, även om många är legitima telefon säljare gör ett bra arbete för ett marknadsundersökningsföretag eller en ansedd välgörenhet.

Om du är legitimt intresserad av något en telefonförsäljare kan erbjuda dig, dikterar försiktighet du göra följande:

Många telefonförsäljare är helt legitima och de sålda produkterna, eller värvningar för välgörenhet är verkliga. Men i en ålder av information stjäla, är det mycket viktigt att inte ledas av en bra säljargument till att lämna över information som i slutändan kan komma att användas till din nackdel.

  • En telefonförsäljare kan arbeta på ett callcenter, ett kontor, eller hemifrån.
  • Många människor inte njuta av att få samtal från telefonförsäljare.
  • Telemarketing ringer allmänhet individer som kan vara intresserad av vissa varor eller tjänster.