Utveckla Mindful Attityder till Life

October 5

När tränar mindfulness, kan du ta med vissa attityder till din upplevelse att verkligen få ut det mesta av att leva uppmärksamt. Här är de viktigaste attityder:

  • Nyfikenhet. Öva på att vara nyfiken saker. När du går en promenad, märker vad människor gör, vad träden ser ut och utbudet av ljud Du kan här. Också vara nyfiken dina egna tankar och känslor - bara vara intresserade snarare än fördömande om du kan.
  • Själv medkänsla. Var snäll mot dig själv. När du gör ett misstag, förlåta dig själv och försök igen om möjligt. Ge dig själv en paus i stället gissla själv. Fånga ögonblick av självkritik och vända din uppmärksamhet på något mer positivt om dig själv.
  • Mindful acceptans. Om du känner dig en viss känsla, låta känslan att ha lite utrymme att vara närvarande. Låt känslan vara, snarare än att försöka ändra det. När du kan börja ta emot känslor som de kommer och går, du ger dem större frihet att försvinna. Vad du motstå, kvarstår; vad du accepterar förvandlas.
  • Öppenhet. Var öppen och mottaglig för dina inre upplevelser. Ta ett steg tillbaka och observera dina tankar och känslor. Vara en observatör av dina erfarenheter snarare än att fastna eller fångas upp med en tanke eller svåra känslor.

    Öva mindfulness meditation regelbundet för att bygga upp denna färdighet. Till exempel, istället för att tänka "Jag är orolig", kan du observera känsla och tänker "Jag observerar ångest stiger i min mage område. Med tiden kommer det att försvinna. Jag bara tittar på det ". På så sätt har du en viss känsla av frihet från strömmen av tankar och känslor som kan komma din väg.