Vem Är Sweeney Todd?

October 7

Legenden om Sweeney Todd har dokumenterats väl under åren. Tillsammans med den ökända fallet med Jack the Ripper, rankas som en av Londons mörkaste och mest ohyggliga brott. Många filmer och böcker och en berömd musikal har använt Sweeney, Demon Barber of Fleet Street, som deras ämne, en barberare som slits hans clientâ € s halsar och sedan vidare de organ som skall göras till köttpajer.

För många människor, är berättelsen om Sweeney Todd just det: myt och skrönor. Kritiker hävdar att det aldrig har funnits någon tillförlitlig bevisning eller registreras av demonen barberaren. Brittisk kriminalhistoria författaren Peter Haining har åtagit uttömmande forskning som han påstår bevisar existensen av Sweeney Todd.

Enligt Haining, var Sweeney Todd född 1748. Vid den tiden var London brutalt dålig och våldsam. Todds föräldrar var alkoholister, och när han var 13 år gammal, hans föräldrar lämnade huset en natt i jakt på alkohol och var aldrig att återvända. Den gemensamma tanken är att de blev berusad och frös ihjäl på den kalla vinternatten.

Todd vändes över till den lokala församlingen, där han undervisade en handel som en knivsmed, en person som ansvarar för att vässa knivar och rakblad. Vid 14 års ålder, var Todd dömd för stöld och dömdes till fem års Newgatefängelset. Det var här han lärde sig sin lärlingstid som en barberare, rakning fångar mot en avgift.

När han släpptes från fängelset, ställa Sweeney Todd in sig i sin egen barberare shoppar i Fleet Street. Hans frisör var bredvid en kyrka, och under de två var tunnlar och kryptor som används för att begrava en del av församlingen är död. Utanför Todds nya butiken, hängde han ett tecken läsning, Easy rakning för ett öre, så bra som du hittar något.

Vid tiden Todd öppnade sin affär, hade han redan dödat ett offer, men hans dödande var att gå från klarhet till klarhet. Hans barberare stol var belägen på andra våningen i hans butik. Stolen är speciellt byggd för att kunna svänga nedan och deponera sina offer i den tomma våningen. Sweeney Todd skulle döda och band hans offer för sina värdesaker, men det var inte det enda han skulle beröva sina offer för.

Sweeney Todd: s medbrottsling var en kvinna vid namn Margery Lovett. Lovett var att bli Toddâ € s älskare, och hennes pajer var snart känd runt London. Efter Todd springa sin victimâ € s halsar, skulle han beröva kroppen av kött och leverera den till Lovett butik genom tunnlarna. Organen skulle sedan dumpas i tunnlarna under församlingskyrkan. Det var offrets kött som gav Lovettâ € s pajer den läckra smaken som London krävde.

Lukten från Parish kryptor blev snart outhärdlig, och polisen kallades in. Ytterligare undersökningar hittade ruttnande kroppar staplade ovanpå varandra, nästan nå till taket. Totalt har 160 personer tros ha sänts på räcka av Sweeney Todd.

Sweeney Todd prövades vid Old Bailey och hängdes på Newgate 1802. Margery Lovett lurade bödel fälla genom att bekänna alla och förgifta sig själv medan i fängelse. Vare fakta eller fiktion, kommer Sweeney Todd fortsätter att vara i huvudet på varje person som har en rakkniv rakning under många år framöver.

  • Enligt legenden var Sweeney Todd försökte vid Old Bailey och hängdes på Newgate 1802.
  • Det sägs att Margery Lovett lurade bödel fälla genom att förgifta sig själv medan i fängelse.