Vilka är de olika typerna av Tung Säten?

March 25

Det finns flera olika typer av truckar tillgängliga platser som direkta fabriks ersättare eller som uppgraderad sittplatser. De inkluderar ultramjuka gaffeltruck säten avsedda för komfort och tilt-up modeller som erbjuder lite i dämpning, men gott i förmågan att luta upp för att ta bort regnvatten från sätet. Många modeller och stilar gaffeltruck säten liknar andra modeller, med endast en liten särskiljande drag av sätet att skilja sätet från andra. Vissa platser erbjuder ben och axelskydd i händelse av en vältning, medan andra ger hög rygg nacke och huvudskydd.

En av de mest obekväma funktioner i gaffeltruck, för många operatörer, är säte. Många av de ursprungliga gaffel sätena är tillverkade av mycket hårt skum för att öka stolens hållbarhet, och sitter på denna typ av säte för en längre tid kan vara mycket obehagligt. Byta hårt gaffeltruck säten med mjukare versioner kan inte bara öka anställdas moral, det kan minska skador relaterade till oförsonliga karaktären av aktiesätesmaterial. Även den minsta gupp kan överföras genom hård sits och in i höfter och ryggrad för operatören, skapar ömma fläckar och skador.

Vissa gaffel platser finns på en vridbar bas för att göra det möjligt för operatören att komma på och av maskinen utan att vrida bålen, vilket kan leda till personskador. Användningen av svängbara säten kan också eliminera möjligheten att banka operatörernas knän i styrväxeln och skapa skador. Välja gaffel säten som har justerbara spår under sitsen kan ge tröst alternativ för olika stora operatörer. Detta kan också konvertera till bättre kontroll och bättre drift av gaffeltruck genom att placera föraren i en mer bekväm sittställning till ratt, pedaler och andra mastkontroller.

Säten som är utrustade med armstöd kan också erbjuda föraren en mer bekväm arbetsställning. Armstöden kan användas för att placera en lagerarket på eftersom operatören fyller en specifik ordning. Vid användning i kalla klimat, eluppvärmd sitt kan ofta tillåta en operatör att arbeta mycket längre mellan raster, vilket ökar produktiviteten hos operatören under en typisk skift. Oavsett orsaken till att byta gaffel säten, är det yttersta målet ofta att ge en mer bekväm maskin för en operatör att arbeta från. Detta motsvarar mindre stilleståndstid på grund av dålig blodcirkulation i benen och fötter, samt ökad säkerhet genom att tillåta operatören att få bättre sikt från ett säte som kan justeras på lämpligt att passa henne.

  • Fabriksinstallerade säten kan normalt bytas i truckar.