Vad är en Thrift Bank?

October 25

Sparsamhet banker är finansiella institutioner som fokuserar på grundläggande banktjänster för sina kunder, med betoning på privatpersoner och småföretag. Denna kärna av tjänster är uppbyggd kring erbjudandet av bolån tillsammans med sparkonton som bär en konkurrenskraftig ränta. Idag är det vanligt att denna typ av bank till även erbjuda kontroll konton, billån och andra privatekonomi stödtjänster.

Till skillnad från detaljhandeln eller affärsbanker, är en sparsamhet bank normalt betraktas som en samhällsutveckling finansinstitut som är intresserade av att tillhandahålla de bästa finansiella tjänsterna möjligt att individer, liksom små företag som är verksamma i området. Det är mycket ovanligt för denna typ av bank att aktivt söka konton med stora företag eller andra företag som är verksamma på nationell eller internationell nivå. En sparsamhet bank är sannolikt ägs och drivs av människor som lever i samhället, och som är djupt investerat i den allmänna välfärden för det samhället.

En sparsamhet bank kan fungera med en central plats, eller driva några grenar inom ett relativt litet geografiskt område. Precis som de större bankerna, en sparsamhet en som driver flera grenar utnyttjar teknik som effektivt gör varje gren för att få tillgång en central lagringsplats för konton. Detta gör att bankkunder att göra affärer på någon av de grenar med samma lätthet, inklusive sätta in pengar i en spar eller kontonummer, eller göra betalningar på en inteckning eller annan typ av lån.

När det gäller tjänsteutbud, är en sparsamhet bank som kan uppfylla alla de vanliga behoven hos den enskilda kunden. De sparkonton kommer ofta med en ränta som är konkurrenskraftig med de priser som erbjuds av de större finansiella institutioner. Bolån är också sannolikt att bära priser och andra villkor som jämför till inteckning alternativ vid andra banker, bostadsföretag och spar- och låneföreningar verksamma i området. När det gäller att kontrollera konton, en sparsamhet banken erbjuder normalt minst en utan krusiduller lönekonto, och kan erbjuda mer än ett lönekonto alternativ, såsom konton med särskilda priser för insättare som är äldre än femtio.

Som med alla typer av banker, är insättningar i en sparsamhet bank skyddas genom statliga program. Detta gör att insättare att känna sig trygga att deras besparingar och kontrollera saldon är försäkrade, åtminstone upp till ett visst belopp.

  • Sparsamhet bankerna fokuserar på privatpersoner och småföretag.
  • En besparing och lån är en finansiell institution fokuserar på att erbjuda räntebärande sparkonton och bankcertifikat, men erbjuder också bostadslån.
  • Till skillnad från detaljhandeln eller affärsbanker, är en sparsamhet bank normalt betraktas som en samhällsutveckling finansinstitut.