Vad är Maple Fudge?

September 5

Maple fudge är en extremt söt och rik pralin som är smaksatt med lönnsirap eller lönnextrakt. Det är oftast tät och smidig i konsistensen och ljusbrun, och är normalt serveras i lagom stora bitar. Maple fudge är starkt förknippad med regioner där lönnsirap produceras, till exempel den amerikanska nordöstra och delar av Kanada. Denna pralin är allmänt tillgänglig i specialbutiker och stormarknader i dessa regioner, och kan ibland också köpas i andra delar av Nordamerika samt Europa. Hem kockar kan göra sin egen lönn fudge, även om det bör noteras att fudge fattandet kräver lite mer skicklighet än många andra matlagningsprojekt.

Som namnet antyder är lönn fudge en mängd olika fudge, en tät, söt godis traditionellt består av socker, mjölk och smör som är uppvärmda, förtjockad och spridas i en kastrull för att härda. Fudge är oftast förknippas med köken i Nordamerika och Storbritannien. Maple fudge är en anpassning av traditionella fudge recept, som innehåller antingen lönnsirap eller lönn extrakt, ger det en distinkt lönn smak.

Liksom traditionella fudge, lönn fudge har vanligtvis en mycket kraftig struktur och är något fast, men snabbt smälter i munnen. Det är i allmänhet ljusbrun till färgen och har en enhetlig konsistens, förutom i fallet med recept som innehåller ingredienser såsom nötter. Normalt är fudge serveras i lagom stora kvadrater eller rektanglar som har skivat från ett större fudge platta.

Många förknippar lönn fudge med de regioner i Nordamerika kända för sin lönnsirap produktion, såsom delar av Kanada och amerikanska nordost. Denna förening är ganska exakt, för denna typ av fudge är allmänt tillgänglig i dessa regioner via återförsäljare som godis butiker, bagerier och souvenirbutiker. Den fudge kan ibland också finnas i andra områden i Nordamerika och Europa. Beroende på vilken typ av återförsäljare, kan fudge vara färdigförpackade eller får säljas efter vikt.

Det är möjligt att göra lönn fudge hemma med hjälp av bara några ingredienser, såsom lönnsirap, mjölk eller grädde, smör, socker och salt. Dessa ingredienser kombineras i en kastrull och upphettades, omrördes kraftigt, och hälldes sedan i en kastrull. Som fudge måste värmas till en mycket specifik temperatur för att uppnå en riktig final konsistens, kan början bagare har svårt att göra med framgång.

  • Lönnsirap används för att smaksätta godis, bland annat kola.