Vad är Avocado Cake?

March 15

Lägga avokado kött till en efterrätt kan tyckas bakvända grund av frukten populära association med välsmakande rätter, men krämig, fet kött kan faktiskt tjäna ett välgörande ändamål i tårt smeter. Avocado kakan är populärt bland veganer eftersom recepten ersätter oftast smör eller margarin med avokado kött, vilket eliminerar animaliska produkter med bibehållen fett och rikedom. Icke-vegan versioner av avokado tårta recept verkligen existerar dock och helt enkelt dra nytta av hjärtvänlig ingrediens och unika smak. Vissa recept subtilt fira smak av avokado, medan andra kan dölja sin närvaro genom att maskera smaken med andra smaker.

Avokado är tekniskt en frukt, även om de inte är söt och används allmänt i huvudrätter eller smårätter snarare än desserter. Köttet av ett mogen avokado är krämig och slät, och när mosade eller piskade i en matberedare, inkorporerar lätt in tårta smeter. Eftersom frukten är rik och fet, och ibland beskrivs som "smörig", det är en idealisk ersättning för smör eller margarin. Om du gör det kan potentiellt göra en avokado tårta en vegan alternativ eller helt enkelt ett hälsosammare val än en traditionell kaksmet.

Även avokado är ganska kalori och innehåller mycket fett, kommer fettet i form av hjärtvänlig omega-3 fettsyror. Förutom att vara friska, dessa fetter bidrar till strukturen på en avokado kakan genom att göra det rika, fuktig och tät. Avokado skryta också en rad vitaminer som K, C, och E, kalium och fibrer, som alla lägga några fler näringsämnen till avokado tårta. Naturligtvis brukar fortfarande innehåller avokado kaka socker och är definitivt en efterrätt så det är i allmänhet inte en kalorifattig mat, men att byta ut smör för avokado är en bra start för att göra kakan ett hälsosammare alternativ.

Vissa avokado tårta recept omfamna den unika smaken av frukten, och komplettera smaken med ingredienser som citrus. Människor som inte är förtjust i avokado smak eller som helt enkelt vill förbli mer sanningsenlig begreppet en söt efterrätt, men kommer att finna det möjligt att maskera avokado smak med starkare ingredienser. Lägga kakaopulver eller smält choklad till smeten för att göra en choklad avokado kaka är ett bra sätt att dölja avokado smak och skapa en mindre exotisk smak behandla som fortfarande upprätthåller hälsovinsterna och rikedomen i avokado kött. För att verkligen stansa upp avokado smak kakan kan toppad med en avokado baserad isbildning, eller omvänt smaken kan spelas ned med en söt, djärvt isbildning som inte innehåller någon avokado.

  • Avokado gör ett bra substitut för smör i kaksmet.
  • Smältande choklad och lägga till det i en avokado kakan kan hjälpa maskera en del av avokado smak.
  • Många avokado tårta recept är vegan vänligt eftersom fruktköttet ersätter smör eller margarin.