Undvika Estate Skatter med en oåterkallelig Livförsäkring Förtroende

October 5

Ett vanligt sätt att komma runt egendom skatter på din livförsäkring är att skapa ett oåterkalleligt livförsäkring förtroende. Du överföra ägandet av ditt liv försäkring till förtroende, effektivt utnyttjar ett kryphål för att komma runt egendom skatter.

Akta dig för livförsäkringsskattefälla! Olika former av livförsäkringar är sannolikt en viktig del av din egendom planering, från att skydda din egendom för att skapa pengar som går till en eller flera av dina mottagare.

Men skattelagstiftningen diktera att döds nytta av ditt liv försäkring får läggas in i resten av din egendom vid beräkning din egendom värde och mängden fastighetsskatt du är skyldig. Som ett resultat, måste du se framåt till olika tips och tricks för att hjälpa till att få runt detta skattefälla!

Om du tror att en oåterkallelig livförsäkring förtroende vettigt i din situation, måste du vara medveten om följande:

  • Som namnet antyder, måste din livförsäkring förtroende vara oåterkallelig, annars goodbye, fastighetsskatt paus! Med en återkallelig förtroende, kan du ångrar dig om förtroende, eller egendom i förtroende (eller vad som är kvar) överföringar tillbaka till dig. För att kvalificera sig för fastighetsskatt paus, har förtroendet att vara oåterkalleligt. Efter det förtroende äger Livförsäkringen, kan du aldrig få tillbaka eller göra några ändringar!
  • Du kan inte vara förvaltaren ett oåterkalleligt livförsäkring förtroende som innehåller ditt eget liv försäkring, även om du inte äger politiken (förtroende gör).
  • Du måste agera nu! IRS säger också att om du ställer in ett oåterkalleligt livförsäkring förtroende men dör inom tre år från det att överföringen av livförsäkring, då fungerar IRS som om förtroendet aldrig existerat och du fortfarande ägs och kontrolleras av politiken. Och då förlorar du fastighetsskatt paus.

En annan fastighetsskatt sparstrategi för ditt liv försäkring, i stället för en oåterkallelig livförsäkring förtroende, är att överföra ägandet av politiken till någon annan. Den hemliga receptet är att IRS att komma överens om att du inte äger och styr politiken, vilket innebär att du får en fastighetsskatt paus! Men observera att samma treårsperiod för gåvan integration kommer att gälla.

Om du inte äger och kontrollerar ditt liv försäkring eftersom det ägs av en oåterkallelig livförsäkring förtroende, hur kan du betala dina premier för att hålla politiken i praktiken? Du kan naturligtvis ha någon annan betala premierna för dig - din make eller mottagaren av politiken, till exempel. Eller så kan du ställa in en Crummey förtroende att ta hand om betalningarna.

Crummey truster är mycket komplicerad och förklaras bäst av din egendom planering advokat gör en John Madden ritning av en fotboll spela, visar hur penningöverföringar och tillbaka, hur gåvoskatten årliga uteslutning gäller, och alla typer av vackra komplicerade regler och restriktioner. Men om du och din egendom planeringsgrupp besluta att ett oåterkalleligt livförsäkring förtroende vettigt för dig och dina mottagare, frågar om en Crummey förtroende vettigt också.