Vad kan jag förvänta mig av Trigger Finger kirurgi?

July 31

Avtryckarfingret kirurgi är en mycket säker procedur för att frigöra snäva senskidor att tillåta människor att fritt röra sina fingrar om de inte svarar på mer konservativa behandlingar. Patienter kan vanligtvis börja använda den påverkade handen på dagen för kirurgi, även om det kommer att ta flera veckor att bygga upp styrka. En av de största riskerna är risken för återfall, där senan sväller igen och manteln stramar, orsakar restriktion för förflyttning.

I avtryckarfingret, patienter upplever en popping eller knäppa känsla som de böja eller räta fingrarna. Detta händer eftersom senskida har blivit för smal i en portion, och senan har svårt att dra jämnt genom slidan som fingerrörelser. I vissa fall blir fingret fastnat på plats eftersom det inte är möjligt att flytta senan tillbaka. Detta är oftast en yrkessjukdom, orsakad av repetitiva rörelser och påfrestningar.

Kirurgi för avtryckarfingret innebär en lokal eller regional bedövningsmedel för att bedöva handen. Patienten kan få en lugnande att vara lugn, men kommer att vara vaken och medveten. En handkirurg kommer att göra en noggrann snitt för att komma åt området, och skär den svullna manteln är öppen för fri senan. Kirurgen kan be patienten att böja fingret för att se till att problemet är borta, och sedan stänger snittet. Med tiden läker avhuggna fodralet över, med mer utrymme för senan.

Efter avtryckarfingret kirurgi, kan patienter få domningar i flera timmar. Bedövningen avtar långsamt, ger postoperativ smärtlindring. Typiskt kirurgen applicerar ett litet bandage. Patienten måste hålla handen ren och torr i flera dagar, och stygn kommer att tas ut efter 10 dagar. Vid denna uppföljning utnämning, kommer kirurgen kontrollera om patientens hand läker bra.

Vissa patienter kan behöva sjukgymnastik efter avtryckarfingret operation för att återställa rörelseomfång. Kirurger kan också rekommendera att bära tryck plagg på handen för att begränsa ärrbildning. Ärr kan vara obehagligt att titta på och kommer också att begränsa patientens rörelser, vilket gör det viktigt att hindra dem, om möjligt. Kirurger använder också minimalinvasiva metoder för att hålla snitt liten.

Patienter kan märka en viss ömhet och svullnad i flera dagar. Detta bör lösa. Om handen känns varm eller ovanligt anbud, detta är en anledning till oro. Illaluktande utsläpp efter avtryckarfingret kirurgi är ett tecken på infektion. Patienterna bör också vara medveten om en liten risk för nervskador i kirurgi, som hand nerver löper nära senor. Domningar, stickningar och känselbortfall efter avtryckarfingret kirurgi bör rapporteras till kirurgen.

  • Avtryckarfingret kirurgi kan bli nödvändigt att släppa en stram senskida och tillåta en individ att fritt röra sina fingrar.
  • De flesta kirurgiska ingrepp har några potentiella risker, inklusive infektion eller anestesikomplikationer.
  • Vissa människor kan behöva sjukgymnastik för att bygga arm och handstyrka efter avtryckarfingret kirurgi.