Karamelltillverkning: Matlagning Up Caramels

October 6

Glädjen i att bita i en bit godis med den rika karamellsmak är ett nöje. Hur många människor har gått igenom en chokladask, bita bitar försöker finna att kola center? Kanske lösningen på det problemet är att köpa en låda med bara kola. Kanske en ännu bättre lösning skulle vara att göra egna karameller.

Karamelltillverkning: Matlagning Up Caramels

Hur man lagar karameller

Även variationer förekommer från parti till parti i någon konfekt, några av de viktigaste ingredienserna i en karamell parti inkluderar socker; majssirap; förkortning (en källa till fett i godis); och någon form av mjölk, grädde och smör eller alla tre. De mjölkprodukter, som är de viktigaste ingredienserna, är en primär källa till fett i karamell, vilket ger pralin som härlig textur och tillagningen av de fasta mjölk ger karamell dess färg.

I karamell recept, är andelen majssirap till socker vanligtvis 1: 1 eller högre. Normalt har ett recept för att innehålla mer sirap än socker för den enklaste skäl: Överskottet sirapen hindrar karamell från ådring, vilket orsakar en synlig grynig, oattraktivt utseende i karamell. Du kan också få en ådring effekt i din karamell även med rätt proportioner om några av sockerkristaller inte löser sig i tillagningen.

Av denna anledning måste du skölja ner på insidan av en pott på kokning så att eventuella oupplösta sockerkristaller på sidorna av potten blanda med resten av partiet. Omfattar potten för en minut eller två har samma effekt, eftersom ångan genereras inom potten löser eventuella återstående kristaller.

Karamelltillverkning: Matlagning Up Caramels

Var försiktig när du tvättar ner insidan av en pott: Den kokande godis är flyktig, och det kan stänka händerna - särskilt när du introducerar vatten till lösningen. För att undvika att bränna dig, kanske du vill sätta en handske på handen under tvättprocessen.

Vid mätning ingredienserna till receptet du gör, mäter noggrant. Inte uppskatta storleken på dina ingredienser eftersom matlagning är ett system av kemiska reaktioner. Om du inte har de rätta proportionerna i dina ingredienser, kan du genererar fel reaktion.

När matlagning din karamell, måste du också vara uppmärksam på din temperatur. Du vill laga din karamell till en sluttemperatur av 234 grader F. Noggrannhet i din temperatur är viktigt, så använd en godis termometer. Genom matlagning på låg eller medelhög värme, du tillåta en gradvis höjning av temperaturen.

Denna gradvisa ökningen kan du ta bort grytan från värmen med godis vid rätt temperatur och förhindrar brännande. Du vill inte att laga din karamell för snabbt. Helst vill du att laga det för 20 till 25 minuter efter det att partiet kommer till en koka för att möjliggöra en god fyllig smak utvecklas.

Om du laga din karamell för snabbt, kan du skjuta dina mål temperatur bara för att den extremt varma godis fortsätter att laga lite även efter att du tar bort grytan från värmekällan på grund av den omgivande värme av partiet och den heta grytan.

Matlagning lite långsammare kan du stoppa tillagningen vid slutpunkten. En högre resultat temperatur i en tuffare, hårdare till tugga godis som du inte kan njuta av.

Ständigt omrörning din karamell som du laga det är viktigt när partiet når kokpunkten. Utan ordentlig omrörning, kan den höga mjölkhalten i ett bra parti av karamell orsaka anvulkning eftersom mjölkprodukter bränna mycket lätt. Omrörning av karamell för hand är tillräcklig, men du måste fortsätta omrörning under hela tillagningen när partiet har nått kokpunkten.

När ett parti når sitt mål temperatur, ta bort den från värmekällan eftersom partiet fortsätter tillagningen även om du har stängt av värmen. Även den omgivande värme av potten fortsätter att koka kola.

Grundläggande karameller recept

Följande karamell recept inkluderar matfett, men om du vill att dina karameller ha en ännu rikare smak, ersätta en lika stor mängd smör för matfettet och koka kola till en temperatur som är 2 grader högre än receptet anger.

Denna karamell har en kort bit, vilket betyder att det inte sträng när du biter i det, och det är jättegott att äta precis som den är. Men de flesta människor kommer att vilja gå minst ett steg längre med detta recept. Till exempel kan du göra kola äpplen och karamell pecan kluster, eller så kan du använda den i något annat recept som kräver en grundläggande karamell.

Kola

Tillagningstid: 40 minuter plus 1 timme för att kyla

Avkastning 1.6 pounds eller cirka 75 stycken när snittet

1 dl socker

En kopp ljus majssirap

1 Kan (12 gram) avdunstat mjölk

2/1 kopp vispgrädde

1 uns matfett

Nypa salt

  1. Linje ett 8 x 8-tums bakplåt med nonstick papper. Pannan kan vara mindre för tjockare bitar; den ideala djupet är ca 3/4 inches.
  2. Kombinera socker, majssirap, kondenserad mjölk, grädde, matfett, och salt i en 4- till 5-kvart kastrull. Koka upp på svag värme under omrörning med en träslev för att blanda och att se till att sockret löser sig.
  3. När partiet kommer till en koka (ca 25 minuter), kommer partiet koka upp i potten på grund av mjölk och grädde. Använd en kastrull med vatten och ett bakverk borste för att tvätta sockerkristaller ner insidan av krukan och klämma en termometer på sidan av potten, var noga med att spetsen inte vidrör botten av krukan. Fortsätt att koka på låg värme.
  4. Efter ingredienserna koka upp, de kokar ner till tillagningsnivån. Denna process tar cirka 10 minuter. Rör kontinuerligt efter sats sänks, och inte låta den bränna.
  5. När partiet når 234 grader F (efter ungefär ytterligare 15 minuter kokande), ta bort den från värmen och ta bort termometern.
  6. Häll satsen i bakformen och låt blandningen svalna i en timme vid rumstemperatur. Skär satsen i 3/4-tums rutor, vilket gör cirka 75 stycken.

Per portion: Kalorier 37 (Från Fat 11); Fett 1g (Mättade 1g); Cholesterol 4mg; Natrium 12mg; Kolhydrater 7g (Kostfiber 0g); Protein 0g.