Designa din Marketing Program

October 25

Ett program för marknadsföring är en samordnad, tänkta uppsättning aktiviteter som hjälper dig att nå dina marknadsföringsmål. Dina marknadsföringsmål är strategiska försäljningsmål som passar dina styrkor och är ett bra sätt att sträcka din verksamhet i sin nuvarande situation. För att bygga starka kundrelationer och maximera din försäljning, måste du lägga alla möjliga marknadsföringsverktyg för att fungera för dig. Marknadsföring är ett brett fält, som omfattar element så olika som reklam, varumärke och logo design, säljsamtal, webbsidor, broschyrer, förpackningar, shower, konferenser och andra evenemang, och så vidare. Ju fler verktyg, desto bättre. Men variationen och komplexiteten i val gör få organiserade och fokuserade hårt.

The Five Ps står för de fem breda områden (produkt, pris, placering, befordran, och människor) som du kan leta för att hitta sätt att öka försäljningen eller utföra andra mål marknadsföring när du bygger kund engagemang för dina briljanta produkter, tjänster eller varumärken.

Produkt

För marknadsförare, är produkten vad du säljer, oavsett om det är en fysisk produkt eller en tjänst, idé, eller ens en annan person (som i politiken) eller dig själv (som när du söker efter ett nytt jobb). När man tänker på olika sätt att ändra din produkterbjudande för att öka försäljningen, kan du titta på allt från nya eller uppgraderade produkter till olika förpackningar till tillval som tjänster eller garantier. Och du kan också tänka sätt att förbättra kvaliteten på din produkt. När allt folk vill ha det bästa kvalitet de kan få, så eventuella förbättringar i kvalitet brukar översätta till vinster i försäljningen också.

Pris

För marknadsförare, är priset inte bara prislistan eller klistermärke priset på en produkt, men det är också eventuella justeringar det priset, såsom rabatter och eventuella prisorienterade incitament att köpa, inklusive kuponger, frekvens belöningar, mängdrabatter och gratisprover . Alla sådana erbjudanden justera priset kunden betalar, med målet att öka försäljningen. Pris baserade incitament för att köpa är i allmänhet kallas säljfrämjande av marknadsförare, bara för att förvirra frågan hopplöst.

Placering

Placering är var och när du presenterar din produkt till kunderna. Du har många alternativ för hur du placerar produkten i både tid och rum. Oavsett om du arbetar med butiker, kataloger, säljsamtal, webbsidor, eller 24-timmars-a-day telefontjänster som kan bearbeta kundorder, du göra med den placeringen P.

Om du vill ha en känsla för hur värdefullt detta P är att marknadsmixen, bara tänka på hur värdefullt hyllplacering på din lokala livsmedelsbutik är att, säg, Coke eller Pepsi. Tänk vad den placeringen är värt att marknadsföringen av dessa produkter! Åh, förresten, marknadsförare sträcka en punkt genom att ringa denna tredje P "placering" eftersom det är mer vanligt att kalla det "distribution." Men det börjar med ett d, så det låter inte så bra. Men kom bara ihåg att när man pratar om distributionen, de pratar om placering, och vice versa.

Du hör ytterligare en term som avser placering: logistik Logistik är den fysiska distributionen av produkter - sjöfart och inventering, och alla de tjusiga transport och informationsteknik som kan utnyttjas för att förbättra effektiviteten i din distributionsprocesser.. Så logistik är en annan användbar väg att gå ner när du vill tänka på var produkterna ska placeras för enkel köp.

Distributions oro var och när produkterna saluförs, medan logistik behandlar hur de kommer dit. Dessa är relaterade problem, naturligtvis, och så de båda faller under listan med alternativ när du vill fundera på placeringen. Du kan leka med någon eller båda i era ansträngningar att bygga starkare kundengagemang. Till exempel, om du lägger till distributörer och förbättra din webbplats för att erbjuda online-beställning, du öka placering genom att öka både distribution och logistik för att skapa fler sätt att få produkten till kunderna.

Promotion

Promotion är alla försäljningsaktiviteter, reklam, reklam, speciella evenemang, displayer, skyltar, webbsidor och andra kommunikations utformade för att informera och övertyga människor om din produkt. (Kom ihåg, snälla, att "produkten" betyder helt enkelt vad du har att sälja, vare sig det en verklig produkt, tjänst, idé, eller kandidat.) Promotion är ansiktet av marknadsföring eftersom det är den del som når ut till be kunder för deras verksamhet . Det borde vara en synlig och vänligt ansikte eftersom du inte bara kan berätta för folk vad de ska göra och förväntar dem att lyda. Istället måste befordran hitta sätt att locka potentiella kunder uppmärksamhet tillräckligt länge för att kommunicera något tilltalande om produkten.

Målet med alla kampanjer är att stimulera människor att vilja köpa. Kampanjer behöver vara motiverande. De behöver också att flytta människor närmare att köpa.

Ibland kan en kampanj mål är att flytta människor hela vägen för att köpa. Det är vad en så kallad direktsvar annonsen är tänkt att göra. En direktsvarsannons inbjuder folk att ringa, e-post, fax eller e-post i sina beställningar direkt. Många kataloger använder denna strategi. Läsarna är tänkta att välja vissa objekt, fylla i sina beställningsblanketter, och posta dem med sina kreditkortsnummer, till exempel.

Andra kampanjer göra mindre. Till exempel kan en 30-sekunders reklamfilm endast syftar till att göra människor minns och gillar ett varumärke, så att de ska vara lite mer benägna att köpa det nästa gång de är i en butik där det säljs. Men alla kampanjer arbeta mot den ultimata försäljning på något sätt, och när man tänker på alla de kreativa alternativ för att kommunicera med potentiella kunder, bör du alltid vara tydlig med vad del av kundens rörelsen mot köp din marknadsföring är tänkt att utföra.

Människor

I de flesta företag, människor är ansvariga för många aspekter av produkten eller tjänsten kvalitet. Hjälp dem att fungera bättre, och du förbättra produkten. I själva verket kan den personliga kopplingen mellan ditt folk och dina kunder och klienter gör mest för remiss marknadsföring - en kraftfull marknadsföring kraft där dina kunder tjänar som ett slags "mini" säljkår för dig. De hänvisar andra till dig eftersom de har haft en positiv relation med ditt folk. I många företag, människor är direkt ansvarig för kundkontakter genom personlig försäljning och service.

Och i alla verksamheter, människor är ansvariga för att utföra många bakom-kulisserna-uppgifter och jobb som gör att erbjuda produkter till kunder som möjligt. Företag och andra organisationer är helt enkelt grupper av människor. Visst, ibland använder massor av snygga maskiner eller datorutrustning, men inga organisationer existera utan människor. Inte en en. Och så när du letar efter sätt att förbättra dina erbjudanden eller på annat sätt öka din försäljning, svarvning din uppmärksamhet på ditt eget folk är ofta lönsamt.

Det finns många och ofta överraskande, kopplingar mellan hur medarbetarna mår och hur kunderna känner. Ibland säljarnas eller service människor säger att de är frustrerade eftersom de måste ta itu med arga, okunniga, eller på annat sätt besvärliga kunder. Om de anställda känner på detta sätt om kunderna, de tenderar att vara negativt (otålig, barska) med kunder, vilket gör kunderna ännu svårare.

Den människor sidan av marknadsföring är säkerligen den minst synliga - det är därför folk inte är traditionellt ingår i listan över marknadsförings Ps. Men att lägga till personer till listan erbjuder dig ett annat kraftfullt redskap för att skapa din försäljning och marknadsföring mål.