Vad är korrugerad plåt?

October 7

Korrugerad järn finns i väggbeklädnad samt takmaterial alla runt om i världen. Järnet, som finns i stora fyrkantiga ark, består av åsar och dalar för att ge järnet styrka mot böjning. Den korrugerad plåt är lätt placeras i läge genom att ställa en av de upphöjda åsar av ett ark över den upphöjda åsen av ett annat blad. Åsarna anpassa de två arken perfekt och de låga platta fläckar på bladen ger ett område att spika eller skruva igenom när fästa arket på plats.

Vissa typer av tung korrugerad järn används som en undergolv när hälla betong. Denna typ av korrugerad plåt vanligtvis svetsas på plats. Korrugeringarna Låt golvet vara intakt eftersom järnet ger motstånd mot böjning och kollapsar under tyngden av betongen. Korrugerad järn finns i praktiskt taget alla länder i världen och i nästan varje typ av byggnad kan tänka sig.

Medan vissa typer av korrugerad plåt plåt är vanligtvis kallas korrugerad tenn, de faktiska material som används vid tillverkningen av folie är järn som rullas extremt tunn. Det finns dock många olika typer av järnplåt som produceras i den korrugerade linje. En av de mest använda varianter av produkten kommer i form av galvaniserad korrugerad plåt. Produkten motstår rost och används i hårdare klimat.

Medan korrugerad plåt är mest känd för dess användning som ett takmaterial, många byggnader monteras helt av detta spännande material. Förmågan att kasta regn sina vattentäta egenskaper gör en väder byggmaterial. Eftersom arken lappas, är en liten pärla av silikon appliceras på leden, och därigenom skapa en vind- och vattentät söm. Den ärva styrka de korrugerade arken kräver färre väggreglar och takbjälkar vid konstruktion av ett litet skjul eller ut byggnaden.

De korrugerade järnplåtar är en av de äldsta kända konstgjorda täcker material i tillvaron. Dess användning kan dateras till 1800-talet i Storbritannien där den först gjorts och patenterade. Enkelheten i konstruktionen och enkel tillämpning gör det till en perfekt produkt som ska användas i prefabricerade byggelement. Den enkelt underhåll, kräver inget mer än spolning eventuellt skräp av med vatten, gör det till ett optimalt val för många byggprojekt.

  • Silikon i en täta pistol, som kan användas för att täta skarvar mellan skivor av korrugerad plåt.