För seniorer: skapa säkra lösenord på din bärbara dator

June 14

Ett starkt och säkert lösenord kan vara en av dina bästa spel till skydda din information i online-konton och webbplatser. Ge aldrig ut ditt lösenord till någon, och ändra lösenord för särskilt känsliga konton, till exempel banker och investeringskonton, regelbundet.

Följande tabell beskriver fem principer för att skapa starka, säkra lösenord.

Princip Hur man gör det
Längd Använd minst tio tecken.
Styrka Blanda upp det med versaler och gemener, tecken och siffror.
Mörkläggning Använd inget som är kopplad till dig, din familj, ditt företag, och så vidare.
Skydd Placera inte papper påminnelser i närheten av din bärbara dator.
Förändring Ju mer känslig information, desto oftare bör du ändra ditt lösenord.

Titta på tabellen nedan för exempel på lösenordsmönster som är säkra men också lätt att komma ihåg. Tänk på: Använd bara dessa exempel för inspiration; don € t använda någon av dem som ditt riktiga lösenord. (Du vet aldrig vem annars skulle kunna läsa den här artikeln.)

Logik Lösenord
Använd en välbekant fras skrivs med en variant av kapitalisering och siffror i stället för ord (textmeddelande stenografi). L8r_L8rNot2day = Senare senare, inte idag

2BorNot2B_ThatIsThe? = Att vara eller inte vara, det är frågan.

Införliva genvägs koder eller förkortningar. CSThnknAU2day = Cana € t sluta tänka på dig idag

2Hot2Hndle = För varmt för att hantera

Skapa ett lösenord från en lätt att komma ihåg fras som beskriver vad du € re gör, med nyckel bokstäver ersätts av siffror eller symboler. 1mlook1ngatyahoo = Iâ € m tittar på Yahoo (Byt Is med 1s.)

MyWork @ HomeNeverEnds

Stavar ett ord baklänges med minst en bokstav som representerar ett tecken eller siffra. $ LidoffaD = Påskliljor (Den $ ersätter s.)

y1frettuB = fjäril (Den 1 ersätter l.)

QWERTY7654321 = Detta är de sex bokstäver från vänster till höger i den översta raden på tangentbordet, plus siffrorna från höger till vänster över toppen går bakåt.

Använd mönster från tangentbordet. Gör ditt tangentbord en palett och göra någon form du vill. Typing 1QAZSDRFBHU8 är egentligen bara gör en W på tangentbordet.

Ita € SA bra idé att lösenordsskydda din bärbara dator. På så sätt, om itâ € s vänster körs på en offentlig plats, eller förlorade eller stulna, ingen annan kan logga in för att komma åt informationen på den.