Vad är det bästa sättet att rengöra öron?

June 16

Dagligt personlig hygien består av att ha rena tänder, ett rent ansikte och nytvättad hår. För många människor, dock inte består det av rena öron. Öronen är ofta glöms bort, vilket gör dem en fristad för smuts. Öronen hyser också vax uppbyggd som ackumuleras över tiden. Det finns flera sätt att rengöra öron och minska vax uppbyggd.

Öronvax avlägsnande är det viktigaste steget för att ha rena öron. För att ta bort överdriven öronvax, använd en öronvax demonteringssats. Sätt i öronvax droppar i örat och ligga ner på ena sidan för att låta dropparna att ta sig igenom hörselgången. Efter flera minuter, skölj örat ut över handfatet med varmt vatten. Torka båda öronen ordentligt med en mjuk trasa.

Väteperoxid kan användas för att rengöra öronen i stället för en öronvax demonteringssats. Det är inte lika effektiv för tjocka öronvax uppbyggd, men är effektiv för genomsnitts vax ackumulering. Låg på den ena sidan och droppa väteperoxid i hörselgången med en glödlampa spruta. Låt det sitta i flera minuter och skölj sedan med varmt vatten. Använd inte väteperoxid mer än en gång i veckan som det kan strykfria hörselgången.

Vax utvecklar bakom öronen, liksom inuti. Rengör bakom öronen med tvål och varmt vatten, skrubba försiktigt med en tvättlapp. Det är lättast att göra detta samtidigt i duschen, men det är inte nödvändigt. Torka området noggrant med en mjuk handduk. Torka bakom öronen med tvättsprit och bomullstussar för att avlägsna eventuella kvarvarande vax eller tvålrester.

Rengör hörselgången med användning av en tvättlapp. Bomullstoppar ska aldrig användas i hörselgången eftersom de kan skada trumhinnan. Linda tvättlapp runt lillfingret och skrubba så långt kan nås, sedan handdukstorka. Torka den inre delen av örat, liksom alla veck, med bomullstussar och tvättsprit.

Det kan vara nästan omöjligt att rengöra öron med en överdriven mängd vax ackumulering. Detta gäller särskilt om vaxet går djupt in i hörselgången. Situationer som denna bäst avgörs av en Öron-, näs- och halsspecialist, eller ENT. Specialiserad utrustning används för att rengöra öron i denna situationer, innan den påverkar en persons hörsel. Försök inte att ta bort djupt inbäddade vax med bomullspinnar, eftersom de kan perforera en trumhinna och orsaka bestående hörselskador.

  • Öronen är ofta glöms bort vid rengöring andra delar av kroppen.
  • En glödlampa spruta, som kan användas för att rengöra öron.
  • Om vax går djupt in i hörselgången, kan en person behöva besöka en Öron-, Nos och halsläkare.
  • Det är inte tillrådligt att använda tops för att ta bort öronvax.
  • För svåra öronvax frågor, kan det vara nödvändigt att konsultera en läkare som kan använda mer specialiserade verktyg för rengöring av örat.
  • En varm, våt disktrasa rekommenderas för skonsam öra rengöring.
  • Bomullstussar kan användas för att rengöra öron.