Vad är Online Video Marketing?

June 14

Online video marknadsföring är en metod för marknadsföring eller reklam som använder video och Internet för att mer effektivt nå en lämplig publik som andra, traditionella metoder kan missa. Det finns ett antal sätt på vilka denna typ av marknadsföring kan ske, men bland de vanligaste är fristående videoannonser och annonser som spelar före eller dyker upp under en annan video. Online video marknadsföring är ofta en effektiv metod för reklam och marknadsföring, men vissa idéer måste betraktas som kan vara ganska annorlunda aspekter av traditionella tryckta eller textmedier och reklam.

Även om det finns många olika sätt som någon kan använda online video marknadsföring handlar det oftast antingen reklam som körs som en del av en annan video eller som fristående filmer. När den används tillsammans med andra filmer, innehåller online video marknadsföring ofta antingen en kort kommersiell innan en viss video eller reklam som körs över en video. Korta kommersiella filmer innan skiss innehåll används ofta på ett sätt som liknar tv-reklam och typiskt kan inte hoppas över eller tystas. Vissa annonsörer skapar popup-reklam som kommer upp under en video, som vanligtvis kan stängas eller minimeras.

Fristående videoklipp kan också skapas för online video marknadsföring, och dessa filmer har typiskt innehåll för att vara underhållande eller informativ samtidigt genererar intäkter. Den typ av sådana filmer beror ofta på syftet med videon och hur intäkterna skapas på webbplatsen. Vissa filmer är skapade som reklam för produkter, eller som en del av viral marknadsföring som kan tyckas användargenererat medan faktiskt utformad som en del av en marknadsföringskampanj. Online video marknadsföring kan också användas av webbplatser som genererar intäkter genom användarbesök, ofta med hjälp av video för att ge information snarare än text eller bilder.

Det finns ett antal överväganden som används för att skapa online video marknadsföring som skiljer sig från andra format. Videor som skapats som reklam eller för informativt syfte bör vara både underhållande och lämna ett bestående intryck på betraktaren. Medan en annons kanske kan snabbt förmedla ett budskap, mer informativa filmer är ofta längre, men bör ändå vara tillräckligt kort för att garantera full visning och uppmärksamhet Internet publik. Ungefär som annat innehåll som finns på Internet, använder online video marknadsföring ofta sökmotoroptimering (SEO) strategier för att säkerställa större resultat på Internet sökningar och tillgänglighet för dem som är intresserade av olika ämnen.

  • Online video marknadsföring använder ofta SEO strategier för att säkerställa bättre resultat på webbsökningar.