Köksträdgård Bevattning

June 24

När du vill växa något som är välsmakande och näringsrik, är det bästa alternativet en köksträdgård. Även om du inte har mycket utrymme i din trädgård, kan du göra en liten köksträdgård som fortfarande kommer att ge dig tillfredsställelsen av att ha vuxit din egen mat. Växande en köksträdgård är också en rolig och avkopplande aktivitet som du kan göra med hela din familj. Ett problem som du kommer att behöva ta itu med under uppväxten en köksträdgård är hur man vattna blommorna. På detta område, har du många olika alternativ att överväga, allt från enkla och billiga, till ganska komplex och kostsam.

Om du har en liten trädgård och du inte har något emot att vattna dina växter varje dag, är det enklaste alternativet att bara vattna blommorna för hand. Detta kan göras på flera sätt. Även om det kan tyckas gammaldags, fungerar en vattning hink väl att strö vatten på dina växter. Det är lågt tryck och bör inte göra någon skada på grönsakerna på det sättet. Om du vill vara lite mer avancerat, kan du använda en trädgårdsslang på lågtryck. Om du använder någon av dessa lösningar, gör ditt bästa för att vattna basen av anläggningen i stället för på bladverket. Bevattning lövverket kan leda till sjukdom.

Om du vill vara mer avancerade i vattna din trädgård, inrätta ett bevattningssystem kan fungera mycket bra. Du kan använda en grundläggande sprinklersystem effektivt, men vara noga med att inte över-vatten växterna. Oscillerande sprinkler tenderar att erbjuda en jämnare täckning än vanliga, overhead sprinkler. Som tidigare nämnts, kan vatten på lövverket leda till sjukdom, vilket är ett problem med sprinkler. Detta kan undvikas om det görs tidigt på morgonen i stället för på eftermiddagen.

Slutligen, den mest avancerade och effektiva lösning som du kan ställa in är en droppbevattningssystem. Fördelarna med detta system är att säga får exakt rätt mängd vatten till växterna. Detta minskar avfall och hjälper till att hålla nere sjukdom bland växter. Det huvudsakliga problemet med detta system är att det är mycket svårare att ställa in och även mer kostsam. Om du vill gå med droppbevattning, bege dig till din lokala sprinkler butik och få råd om hur man ställer en upp.