Vad bör jag veta om barnafödande?

October 12

Det första varje kvinna bör veta om förlossningen, är att varje förlossning är olika precis som varje graviditet är olika. Innan förlossningen, är det en bra idé att slutföra prenatala eller födelseprocess klasser för att bättre förbereda dig för vad som komma skall.

Kanske de två mest populära metoderna i barnförlossnings klasserna är Lamaze Metod och Bradley Method. Den Lamaze metoden lär andningsmönster, samt massage och avslappningstekniker, och betonar partner deltagande. Den Bradley Method uppmuntrar en naturlig förlossning utan droger. Den lär att en hälsosam kost och motion under graviditeten är viktigt för en sund födelse.

Det är också en bra idé att ha en födelseprocess plan på plats. En förlossningsplan är en skriftlig redogörelse dina inställningar under födelseprocess. Den kan inkludera den önskade leveransplats, som kommer att leverera barnet, den önskade nivån av smärtlindring och vem som skall vara närvarande för födelsen.

Det finns tre stadier av förlossningen. Det första steget är uppdelad i två faser: tidig eller latent arbetskraft, och aktiv arbetskraft. Tidig arbetskraft kännetecknas av progressivt starka sammandragningar, med livmoderhalsen början att utplåna, eller tunn, och vidgas, eller öppna. Denna process kan vara långsam, och ofta varar från 6-12 timmar med första leveranserna. Längden på tidiga arbetskraft beror på tillståndet i livmoderhalsen innan förlossningen börjar. Om livmoderhalsen är mogna eller mjuk, sedan tidigt arbetskraft är generellt kortare.

Aktiv arbetsmarknads, ibland kallas övergången, är när värkarna blir hårdare, mer smärtsam och livmoderhalsen blir helt utplånade och dilaterad till hela tio centimeter (nästan 4 tum). Då, i en normal förlossning, har vattnet brutit och barnet har nedstigit i bäckenet. Detta följs av en stark lust att skjuta och enorma rektal tryck.

Det andra steget i arbetet är själva givandet födelsen av barnet. Starka uteruskontraktioner utövar tillräckligt tryck på barnet för att vägleda den genom förlossningskanalen. De flesta sjukvårdspersonal kommer att ha kvinnan tryck under dessa starka sammandragningar för en snabbare leverans. När huvudet börjar kröna, eller den bredaste delen av barnets huvud kan ses, kommer läkaren eller barnmorskan be kvinnan att sluta skjuta och låta den milda passage av huvudet för att inte riva eller slita moderns anbud perineum. När barnets huvud och ansikte har uppstått, kommer suga i näsa och mun möjliggöra en enklare första andetag. Det andra steget i förlossningen avslutas när barnet har varit fullt levererats.

Den tredje etappen av arbetskraft är kortast. Livmodern börjar att dra ihop sig till dess moderkakan separeras från livmoderväggen. När detta inträffar kommer en eller två korta tryck leverera moderkakan. Detta är i allmänhet inte smärtsamt. Kommer att granskas moderkakan och navelsträngen för avvikelser eller tårar.

Kort efter födseln, är barnet rengöras och utvärderas av en sjuksköterska eller vårdare. Om det fanns episiotomies, eller riva under leverans, kommer läkaren eller barnmorskan börja sy modern under denna tid, normalt under lokalbedövning. Livmodern kommer bli härdad med fortsatt sammandragningar att tygla blodflödet och tillåta läkning att börja.

Uppkomsten av arbetskraft är olika för varje kvinna, och komplikationer kan uppstå under någon del av födelseprocess. Eftersom det är en så viktig och unik upplevelse, är det klokast att få så utbildade om födelseprocess som möjligt. Detta bör bidra till att säkerställa den bästa upplevelsen för mamman, barnet, och alla andra som är inblandade i processen.

  • Att föda ett barn inträffar under den andra etappen av arbetskraft.
  • Kvinnor som föredrar att ha naturliga födslar får göra det i sitt eget hem med en barnmorska eller på en födelseprocess center eller sjukhus.
  • Birth planer kan omfatta hur ljus lampor bör vara under förlossningen, vilken typ av musik ska spelas och om smärta medicinering bör användas.
  • Varje förlossning är annorlunda, precis som varje graviditet är olika.
  • Vissa tekniker massage kan bidra till att underlätta födelseprocess.
  • Uteruskontraktioner är början på arbetsprocessen.