Vad är Trout?

August 12

Öring är ett gruppnamn för fiskar som hör i familjen laxfiskar. Dessa fiskar kännetecknas av att vara mycket känsliga för störningar miljö och används ofta som indikatorarter för att övervaka floder och sjöar. De flesta är insjöfisk, även om vissa företag ut till havet för en del av sin livscykel. Förutom att bli upptäckt vilt i många delar av världen, är öring också kommersiellt odlad för sportfiske och livsmedel.

Dessa fiskar har ätit i hundratals år i en mängd olika sätt, och den söta vita köttet av fisken är uppskattad för fräs speciellt. Öring kan också ätas mycket enkelt, med en enkel stänk av citron och salt, eftersom köttet är oftast smakrik nog på egen hand.

Öring har avlånga kroppar, och en liten fettfena som växer mellan rygg- och stjärtfenor. De har stora munnar som skall föras över, snarare än lägre på huvudet som vissa flodfisk, och kan spräcklig, randigt, eller fläckig i en regnbåge av färger, beroende på art. Liksom de flesta fiskar, de är mer blek på undersidan.

Lax och öring är ofta förvirrade och i själva verket de två närstående fisk delar många liknande egenskaper. Även erfarna sportfiskare har varit kända för att missförstå yngre företrädare för båda typer av fisk för varandra. Kontroll analfenan av fisken, som ligger på undersidan av kroppen innan stjärtfenan, kan vara ett sätt att se skillnad: öring har 12 eller färre strålar. Dessutom har många öring inklusive steelhead har mörka munnar, snarare än silver munnar av lax, även om det kan vara för sent för fisken när det har upptäckts.

Öring kräver rent, fritt strömmande vattnet med massor av syresättning. I områden som har störts av människor, deras krav på sin livsmiljö ofta inte uppfyllda och fisken börjar lida. Som ett resultat av många miljöorganisationer övervaka öringpopulationer för att säkerställa att floder och bäckar är friska, eftersom medan vissa fiskar en del av sina liv till sjöss, för att allt öring återgång till floden leka på våren.

Vissa öring har tagit väl för kommersiell odling och brukas för att ta stress av vilda populationer. Odlad fisk är också ibland släpps att fylla vilda populationer, och många sportfiskeorganisationer sponsra detta så att sportfiskare kan fortsätta att bedriva öring. Öringsfiske görs vanligen med flugor, och anses av vissa vara ett utmärkt sätt att fördrev en dag på floden.

  • Öring kräver rent och fritt flödande vatten.