Vad Spring Binding?

August 10

Även känd som tråd bindande, är fjäder bind metoden bokbindning ett populärt alternativ för ett antal helt enkelt bundna tryckt material. I huvudsak utnyttjar metoden en sektion av spiraltråd för att tjäna som medel för bindning sidor och ett lock tillsammans. Medan en relativt billig och mångsidigt alternativ, är också en tidskrävande metod som inte är idealiska för alla tillämpningar våren bindande.

Den grundläggande processen för våren bindning innebär skapandet av en serie av stansade hål längs den vänstra kanten av sidorna. En tråd ryggraden konfigureras i den allmänna formen av bokstaven "C" gör det möjligt att sätta in kabeln genom varje hål och sedan använda en tråd närmare att täta tråden till en permanent cirkel. På grund av konfigurationen av tråden, är det möjligt att lägga den öppna boken platt, eller ens att rotera sidorna en komplett 360 grader, om så önskas.

Det finns två nivåer av maskiner som kan användas för våren bindande. En manuell bindande maskin fungerar bra när behovet är för en relativt liten mängd av färdiga kopior med en enda slinga konstruktion. För dubbel looping, till större maskiner som är utrustade med en automatisk hålslag och tråd närmare hjälp påskynda processen av produktionen. Det finns även maskiner avsedda för massproduktion som bidrar till att segregera varje funktion i sekvensen för maximal effektivitet i produktionsprocessen.

Våren bindning kan vara en arbetsintensiv uppgift när du använder en manuell process. Ändå den relativt låga kostnaden för denna bindande metod gör det mycket attraktivt för små företag och ideella organisationer som behöver göra mest kostnadseffektiv användning av tillgängliga resurser och ändå producera en produkt med ett professionellt utseende. Eftersom processen inte kräver en massa dyr utrustning, är det relativt lätt att ställa in maskinen och ordna material i ett extra rum eller ens på ett konferensrum bord.

Det finns ett antal sätt att använda våren bindande för snabba utskriftsprojekt. Ideella organisationer som planerar fondkampanjer kan använda våren bindande skapa kokböcker eller andra häften till salu. Utbildningsinstitutioner ibland tycka att våren bindningen är idealisk för att skapa billiga läromedel. Företagen kan välja att använda vår bindning till skapa nya personalorienteringsmaterial, personalhandböcker, eller utbildningsmaterial för speciella projekt. Eftersom metoden fungerar lika bra med hårda pärmar och mjuka pärmar, är det möjligt att använda våren bindande för bara om någon typ av bok bindande projekt.

  • En kokbok med en fjäder-bindning.