Vilka faktorer påverkar Sperma hastighet?

January 25

Tekniskt finns det inga faktorer som påverkar sperma hastighet, eftersom sperma är den vätska i vilken spermier påträffas. Det består av fruktos och andra ämnen, och det ger en skyddande barriär för spermier så att de kan överleva den sura miljön i vaginan. Hastigheten av spermier, kan emellertid påverkas av ohälsosamma livsstils val eller genetiska faktorer. Många människor använder termerna "sperma" och "spermier" omväxlande, men de är faktiskt två separata enheter.

När man frågar sperma hastighet, de flesta män vill veta om det finns något de kan göra för att påverka deras spermiernas rörlighet. Det finns olika beteenden hanar kan ta del av som kan påverka hastigheten och allmänna hälsan hos sina spermier negativt. Röktobak, exempelvis, kan associeras med onormal spermier med låg motilitet. Brister i vissa vitaminer kan också påverka spermiernas hastighet.

Vissa ämnen har testats för att fastställa om de påverkar "sperma hastighet." Koffein, till exempel, har testats och befunnits öka hastigheten på manliga spermier för en tillfällig tid. Den exakta mängden som behövs kan vara olika för varje människa. Det rekommenderas inte att män dricker ovanligt mycket koffein i ett försök att förbättra fertiliteten, eftersom detta kan ha negativa effekter på hälsan.

Om en patient ber en läkare för att kontrollera deras sperma hastighet, är de vanligtvis hänvisar till spermiernas rörlighet. Bortsett från att upprätthålla en hälsosam livsstil genom att undvika droger och bibehålla en hälsosam vikt, det finns andra faktorer som kan spelar in när det kommer till manlig fertilitet. Vissa genetiska defekter eller hormonella förhållanden kan också påverka hastigheten och hälsa spermier, och är i allmänhet kontrolleras under en tenta.

Tentan används för att testa för spermierörlighet innebär vanligtvis att ha en man ejakulerar i en steril kopp. Detta åstadkommes genom masturbation som utförs i en fertilitetsklinik. När har samlats sperma, undersöks i mikroskop. Spermierna är då synliga och en läkare kan se om det finns deformerade, långsamma, eller döda spermier.

Många fel kan korrigeras genom operation eller hormonella substitutionsbehandlingar. Spermaprover kan tas i intervaller för att testa för den allmänna hälsan. Hastigheten på spermierna är inte lika viktigt som hälsa totalt sett, men eftersom de bara kan leva ett par dagar en gång in i kvinnliga kroppen, är det viktigt att de flyttar tillräckligt bra för att nå och befrukta ett ägg.

  • Sperma består av fruktos - samma typ av socker som finns i de flesta frukter - såväl som andra substanser.
  • Sperma motilitet är hastigheten och metod med vilken spermier resa genom den kvinnliga reproduktionsorganen till äggcellen.
  • Spermaprover kan tas i intervaller för att testa för den allmänna hälsan.
  • Sperma produceras i testiklarna som återfinns i pungen.