Vilka är de vanligaste orsakerna till Highway Dödsfall?

January 16

Osäkra drivmetoder och dålig vägutformning och villkor är bland de viktigaste orsakerna till olyckor och motorvägs dödsfall. Berusad och nedsatt körning är båda stora orsaker till olyckor och dödsfall. Distraherad körning är ett alltmer allvarligt problem och orsakar ett stort antal dödsolyckor. Brister i motorvägen design kan göra säker körning svårare, och dåliga väderförhållanden kan göra även de säkraste bilarna och motorvägar farligt. Misslyckandet i bilister att använda sig av de säkerhetsfunktioner i sina fordon är också en viktig fråga, eftersom olyckor där detta sker är mer benägna att vara dödlig.

Berusad eller på annat sätt nedsatt bilister orsakar många motorvägs dödsfall varje år. Överdriven alkoholkonsumtion lämnar förare i stort sett inte kan ens driva motorfordon, men även en blygsam mängd alkohol minskar en förarens förmåga att reagera på förändrade trafikförhållanden. Många andra kemikalier, vissa juridiska och några olagliga, försämra en driverâ € s förmåga att på ett säkert sätt driva ett motorfordon och är en orsak till motorväg dödsfall. Enkel utmattning har en liknande effekt på en driverâ € s förmåga att koncentrera sig och fatta beslut.

Distraktioner är en annan vanlig orsak till motorväg dödsfall. Aktiviteter, från att äta till att driva en vehicleâ € s ljudsystem kan ta driverâ € s uppmärksamhet bort från vägen och öka oddsen för en dödsolycka sker. Användning av en mobiltelefon, särskilt för att skicka textmeddelanden, har en allvarlig inverkan på en driverâ € s förmåga att undvika olyckor. Arg förare är också ett problem, eftersom de tenderar att göra osäker körning beslut.

Många trafikolyckor orsakas av farliga vägutformning. I vissa situationer, vägar helt enkelt kan inte byggas på ett sätt som garanterar förarens säkerhet. Blinda korsningar, trånga hörn och smala eller saknade axlar är risker som gör körningen farligare. Civilingenjörer försöker att minimera riskerna, men i många fall måste vägar byggas genom geografiska funktioner som gör perfekt säkerhet omöjligt.

Olyckor och motorvägs dödsfall är ofta kopplade till dåligt väder. Regn, snö och is allt gör körningen mer utmanande, både genom att minska synligheten och genom att göra fordonen mindre känsliga. Försiktig defensiv körning kan minimera dessa risker, men kan inte eliminera dem helt.

En typisk modern bil är utrustad med många säkerhetsanordningar, och med hjälp av dessa enheter på rätt sätt kan förhindra motorvägs dödsfall. Bilbälten ska alltid användas av vuxna, och system för krockkuddar bör kontrolleras och underhållas för att en Manufacturera € s specifikationer. Barn ska sitta i lämpliga säkerhetssäten. Bilister som inte bryr dessa säkerhetsfunktioner och system är inte mer benägna att vara inblandade i olyckor, men de är mycket mer benägna att dö till följd av en olycka.

  • Arga chaufförer är kända för att vara mer benägna att göra dåliga beslut körning, vilket ökar risken för motorvägen dödsfall.
  • Dricka och köra är en viktig orsak till motorväg dödsfall.
  • Osäkra drivmetoder bidrar till många motorväg dödsfall.
  • Fortkörning är en form av osäkra körning som kan leda till motorvägen dödsfall.
  • Störande körning är en växande orsak till motorväg dödsfall.
  • Vissa trafikolyckor orsakas av felaktig konstruktion av motorvägen eller väg.
  • Körning i snö eller regn eller på isiga vägar kan kraftigt öka risken för att få in en olycka.
  • Auto olyckor kan orsakas av felaktiga väg mönster.