Hur tar jag bort taket fläckar?

February 25

Det finns en rad metoder som kan användas för att ta bort taket fläckar, ofta orsakade av vatten eller mögel. Källan till skadan ska placeras och när orsaken är identifierad, bör den repareras för att förhindra återkommande taket fläckar, särskilt läckande vatten. Vissa fläckar orsakade av läckage kan kräva konstruktion för att nå källan, och bit skadade gips eller takplatta brukar bytas. Tak fläckar som inte kräver fullständig borttagning kan rengöras och målas med specifika material.

Ytan bör rengöras efter alla andra problem är lösta. En effektiv kemikalie som vanligtvis används för att eliminera vatten- och mögelfläckar är en blekmedel baserad produkt. Anvisningar för spädning och kemisk blandning ska alltid följas för att undvika farlig kontakt och inandning. De flesta blandningar kräver minst en medel hink storlek fylld med hett vatten för att maximera sterilisering. Plast bör draperad på möbler och placeras på golvet för att förhindra ytterligare skador vatten på rummet.

En trappstege, i motsats till en stol eller instabil möbel, bör inrättas ordentligt för att garantera säkerheten. Goggles bör användas eftersom du kommer att skura med kemikalier direkt över huvudet. Det skadade området ska skrubbas flera gånger innan sköljning noggrant med en ren våt trasa. Torktiderna kan variera beroende på mängden av rengöringsvätska eller vatten som används och temperaturen i rummet.

Området ska vara helt torr innan du applicerar en fläck tätnings primer, och du bör märka att fläcken är betydligt lättare. Ett tunt lager av bets sealer kan appliceras med en målning redskap och kan upprepas för att säkerställa full täckning. Det finns specialiserade sprayer för taket fläckar som är billiga, lätta att använda, och allmänt tillgänglig på lokala järnhandeln. Sprayer kanske inte det bästa alternativet för stora taket fläckar, men eftersom överexponering för röken kan vara farliga.

Efter taket fläckar täcks av fläcken sealer och hela området är torrt, kan sektionen beläggas med hushålls interiör färg. Vissa människor väljer att måla om hela taket för att den ska matcha, beroende på hur lång tid det har varit sedan det målades och hur mycket missfärgning har inträffat i resten av ytan. Nyligen målade rum och tak kommer att kunna motstå touch ups utan att märka att ett visst område har just målat.

  • En trappstege erbjuder en stabil plattform för rengöring tak, i motsats till en stol.
  • Bleach kan vara till hjälp för att behandla mögel problem.