Ta bort rostfläckar från Infartsvägar

July 2

En ren uppfart kan vara en stor tillgång för curbvädjan av något hus. Från oljefläckar till sprickbildning försöker vi förhindra så mycket händer att det som vi kan tyvärr rostfläckar glida ofta förbi och vanställa hela plattan. Dessa kan orsakas av vissa gödningsmedel, metallpartiklar från bilen, om du har ett konkret uppfart kan det finnas armeringsjärn i det som också kan skapa rostfläckar. Beroende på vad din uppfart är gjord av här är några förslag för att bli av med de orangea fläckar.

Betongplattor eller marksten kan både rengöras på samma sätt, du kanske vill börja med de mer skonsamma metoder och arbeta dig upp till den otäcka saker.

  1. Citronsaft direkt på fläcken, med lite skrubbning och lite solsken kan hjälpa till att lätta på området. Detta är en mild lösning och fungerar bäst på färska fläckar i mycket soliga områden. Pressa saften från en citron, så mycket som behövs för att täcka den plats, sedan med en styv stålborste skrubba under några minuter för att säkerställa saften penetrerar fläcken. Låt är sitta i solen för naturlig blekning. Skölj fläcken med en slang när solen inte längre peka på området. Upprepa detta så många gånger som behövs för att återgå fläcken till rätt färg.
  2. Kommersiella rostborttagnings kan hittas nästan var som helst. Du kan prova spray slag, som CLR, appliceras direkt på fläcken och vänster att sitta över natten innan avkänning ordentligt. Detta kan arbeta för att ta bort större eller mörkare fläckar. Det finns även rostborttagnings gjorda för användning på betong, liksom Concrete Rust Remover. Läs och följ instruktionerna noga när du använder dessa typer av produkter för att få bästa resultat.
  3. Muratic syra och andra sura rengöringsmedel bör vara en sista resultat efter ansträngande dina andra alternativ. Eftersom du hanterar en syra måste du se till att du skyddar dig mot eventuella skador, handskar, skyddsglasögon, och åtminstone en mask om inte en respirator bör användas när du söker till och skölj detta från din uppfart. Täck det drabbade området med muratic syran försiktigt så att inte få någon på ofärgade yta, låt syran arbetet för en kort tid skölj sedan av med en slang eller högtryckstvätt. Detta kommer att lätta något område den tillämpas på så om du lämnar den på för länge kommer du att ha en ljus fläck på din uppfart i stället för rost fläcken. Du kan använda den på hela din uppfart för att undvika detta problem.

Asfalt uppfarter kan få rostfläckar också och kommer att gynnas av ett fåtal av samma metoder som betong.

  1. Rust removers kan användas på asfalt samt på samma sätt som det konkreta, men vara beredd att upprepa processen ett par gånger för att få fläcken att lyfta.
  2. Syror kommer att göra en enda röra av asfalt så du vill hålla sig borta från dem som en fläck lyftare. Du kan använda en liten mängd bensin för att mjuka upp färgade området och sedan arbeta ut det med en stålborste. Var försiktig så att du inte över pensel och skapa en torva i din uppfart. Asfalten hårdnar när det torkar så låt det sitta en lång stund utan att störa den.
  3. Återförslutning området eller hela uppfarten med en asfalterad sealer, kan du plocka dem upp på järnaffärer, kommer att dölja fläckar och fylla i eventuella sprickor. Bara rulla på sealer med en rulle och låt den inställd som regisserades av instruktionerna. Om du vill fylla i sprickor medan du gör detta se instruktionerna för produkten, kommer det oftast finnas information om hur man gör det.

Var försiktig när du använder någon av dessa metoder som du inte skadar dig växter eller gräsmatta genom att tillämpa de produkter till dem. Att bli av med fläckar på din uppfart kan göra stor skillnad i hur utsidan av ditt hus ser ut. Ge dem ett försök och det kan ge ditt gamla hem "ansiktslyftning" eller återställa den rena utseendet på ett nytt hus.