Små Cap Internationella ETF

July 4

Liten sockel internationella bestånd och de börshandlade fonderna som håller dem har ännu mindre korrelation till den amerikanska aktiemarknaden än större utländska aktier. Anledningen är enkel: Om den amerikanska ekonomin tar en svan dyk, kommer det allvarligt skadad konglomerat - Nestle, Toyota, och British Petroleum, till exempel - som tjänar den amerikanska marknaden, oberoende av var deras huvudkontor ligger.

En nedgång i den amerikanska ekonomin och amerikanska aktiemarknaden är mindre sannolikt att påverka mindre utländska företag som säljer det mesta inom det egna landets gränser.

Oavsett investeringen fordon du väljer, en bra bit av din internationella aktieinnehav - kanske så mycket som 50 procent, om du kan magen volatiliteten - ska gå till småbolag innehav. De två ETF: er som du bör tänka på är från Vanguard och iShares. Observera att det finns stora skillnader mellan de två.

Vanguard FTSE All-World ex-US Small Cap Index (VSS)

Indexerad till: FTSE Global Small Cap ex-US Index, som spårar mer än 3000 Small Cap bolag lager i både utvecklade länder (76 procent av bestånden) och tillväxtmarknader (24 procent)

Driftskostnadsprocent: 0,33 procent

Topp fem lands innehav: Kanada, Storbritannien, Japan, Taiwan, Australien

För exponering för småbolag internationellt, du kommer inte att hitta ett billigare eller mer diversifierad avenue. Denna fond handlas courtagefritt om den hålls på Vanguard.

iShares MSCI EAFE Small Cap Index (SCZ)

Indexerad till: MSCI EAFE Small Cap Index, som spårar mer än 2.300 aktier från utvecklade andra än USA marknads nationer

Driftskostnadsprocent: 0,40 procent

Topp fem lands innehav: Japan, Storbritannien, Australien, Tyskland, Schweiz

Trots en lite dyrare än Vanguard erbjudandet, är denna fond fortfarande ett utmärkt val för den internationella småbolagsexponering.

Observera dock att till skillnad från Vanguard ETF, inte SCZ inte allokera någon del av sin portfölj till tillväxtmarknader. Om du äger SCZ och du vill att exponering, kan du överväga en blygsam position i ett av en handfull småbolag tillväxtmarknads ETF, såsom SPDR S & P Emerging Markets Small Cap (EWX) eller WisdomTree Emerging Markets Small Cap Utdelning ETF (DGS ).