Hur väljer jag det bästa Triathlon Gear?

August 17

När du väljer triathlon redskap, är det viktigt att överväga alla händelser av en triathlon samt övergångar mellan händelserna. Dina cykling behov kommer att vara annorlunda från dina löpande behov, men du kan vara klädd en del av samma kläder under båda benen av tävlingen, så du behöver kläder som klarar båda händelserna. Simbas benet avviker mest från de andra två benen av loppet, så triathlon redskap du behöver för att bada kommer att vara unik. Tänk komfort och prestanda när du väljer din triathlon redskap, men också hålla kostnaden i åtanke om du är på en budget.

För cykling och kör ben av loppet, se till att välja triathlon redskap som är fukttransporterande. Sådan kläder kommer att överföra fukt från kroppen för att säkerställa komfort och kontroll över kroppstemperatur. Även om dessa material är generellt dyrare än billigare bomullsmaterial, kommer investeringen vara värt; detta är ett område där splurging till det bättre triathlon redskap kommer att säkerställa en bättre ras. När du väljer shorts, välja ett par med flera paneler av material snarare än bara en eller två paneler. Detta kommer att säkerställa en bättre passform och mindre växling under tävlingen. Dynan innanför shortsen ska vara minimal - precis tillräckligt för att ge lite utfyllnad medan du cyklar, men inte tillräckligt för att störa din löpsteget.

Simbas benet i triathlon kommer att kräva en våtdräkt, eller - beroende på vattentemperatur - en bra baddräkt. En våtdräkt kommer att kosta mer pengar än en enkel baddräkt, men är utformad för att hjälpa dig att flytta genom vattnet snabbare. Välj ett triathlon våtdräkt som sitter tätt och är tillverkad av högpresterande material, men också en som passar i din budget. Kom ihåg att investera i ett par bra glasögon som passar tätt och motstår imma.

Kanske en av de viktigaste bitarna av triathlon redskap du kommer att behöva köpa är par löparskor. Dina löparskor bör vara lätta och sitter stadigt. Välj ett par som låter foten andas; ett par som låter fukt att fly från att hjälpa till att hålla foten torr och bekväm. Skorna bör vara tillräckligt vadderad i hälen och trampdynan för att ge komfort under hela loppet.

Också oerhört viktigt för en triathlon är cykeln. Det finns en mängd olika typer av racing cyklar, en del byggda speciellt för triathleter. Var noga med att välja en cykel som passar dig bra; de flesta cykelaffärer kan hjälpa dig att komma på rätt monterad, och de kan också hjälpa dig att välja en hjälm som sitter tätt och är någorlunda aerodynamisk.

  • Bike shorts är ofta vadderade så åkare inte upplever trycket från cykelns sadel.
  • Att välja en bra cykel kan betyda skillnaden mellan en snabb och bekväm ridning en del av en triathlon och en eländig dag på cykeln.