Anpassa Lotus Notes välkomstsidan

December 19

När du startar Lotus Notes 6, ser du välkomstsidan. Vad du ser det bestäms av ett par saker. Till exempel, även om du kan ändra Välkommen Sidlayout och innehåll, du bör också veta att administratören har viss kontroll över vad du ser så att han kan se till att du ser viktiga meddelanden och så vidare.

Du kan enkelt ändra layouten på din välkomstsidan. Titta längst upp i mitten av välkomstsidan för lite triangel omedelbart föregås av orden Klicka här för Welcome Sidalternativ .Väl, kan du nog gissa att detta är vad du klickar för att ändra utseendet på din välkomstsidan. Som ni kan se i figur 1, det finns en uppsjö av saker du kan göra för att göra din välkomstsidan din egen.

Anpassa Lotus Notes välkomstsidan

Figur 1: Anpassa din välkomstsidan.

I figur 1, märker att Aktuellt Välkommen Sidval list har öppnats. Som du kan se i den här listan, har Notes 6 sex Välkommen sidor att välja mellan.

 • Grunderna: Denna konfiguration är den enklaste Welcome Sida av allt, med de fem runda huvudknappar: post, kalender, kontakter, att göra lista, och privata anteckningar.
 • Grunderna med Kalender: Denna layout är samma som grunderna förutom att den visar också din kalender rätt i välkomstsidan.
 • Rubriker med My Lycos: Denna konfiguration kombinerar din inkorg med din kalender samt en särskild sida på My Lycos webbplats.
 • Rubriker med Storbritannien Min Lycos: Denna layout är samma som Rubriker med My Lycos förutom att Lycos webbsidan visar föremål av särskilt intresse för Notes-användare som är i Storbritannien.
 • Rubriker med Terra: Denna konfiguration kombinerar din inkorg och din kalender tillsammans med en speciell webbsida från Terra (vilket är på spanska).
 • Grunderna Plus: Denna layout kombinerar din inkorg med din kalender; det visar också de fem stora runda grundläggande navigeringsknappar som finns på standard välkomstsidan samt en speciell låda som låter dig göra sökningar.

Din Välkommen Page valet är verkligen upp till dig - du kan välja vilken man tilltalar dig. Och eftersom det är så lätt att ändra från den ena till den andra, kanske du vill använda en Välkomstsidan för ett par dagar för att se om du gillar det och sedan byta till en annan Välkomstsidan att ge det ett försök, också.

Den ena klar fördel att välja någon av de olika andra än Basics Välkommen sidor är att du kan justera dessa andra sidor genom att ändra vad som ingår i sidan. Till exempel kanske du väljer att använda Basics Plus sidan men ändra innehållet i själva sidan för att använda din att göra-lista eller kanske en databas som du använder i stället för kalendern.

Som ni kan se i Figur 2, varje område av välkomstsidan (kallas ramar) har en liten triangel (det är blått) halvvägs ner sin högra kant. När du klickar på någon av dessa trianglar, en Switch Frame Till listan visas där du kan välja exakt vad som visas i den ramen.

Anpassa Lotus Notes välkomstsidan

Figur 2: Förfina din välkomstsidan genom att ändra en ramens innehåll.

Du har flera alternativ att välja från Switch Frame För att lista. Här är blow-by-slag på vad du kan ha i en Välkomstsidan ram och varför du kanske vill dessa objekt:

 • Vardagssysslor: Detta är ett annat namn för de fem, stora runda grundläggande knappar som ingår i standard Welcome Sida: Mail, Kalender, Kontakter, Att göra-lista, och Personal Journal. Du kan se en sådan ram i det övre högra hörnet i figur 2.
 • Inkorgen: Den vanligaste Förutom en Välkomstsidan, det är där dina mail kommer in Du kan se en sådan ram i det övre vänstra hörnet i figur 2..
 • Trash: Välj detta för att visa e-postmeddelanden som du nyligen har tagit bort.
 • Kalender: Välj detta när du vill att din välkomstsidan för att visa dig var du ska vara. . . du vet, ditt schema.
 • Att göra: Detta inkluderar ditt uttömmande förteckning över åtgärdspunkter i välkomstsidan.
 • Prenumerationer: Välj detta för att markera vissa databaser och dokument där du är intresserad; att välja detta också visar automatiskt uppdateringar i realtid när dessa övervakade objekt förändras.
 • Webbsida: Välj det här för att inkludera någon sida - antingen från Internet eller ditt företags intranät - i din välkomstsidan.
 • Databas: Välja detta gör att du kan inkludera alla Notes-databas.
 • File Folder: Den här är vägen, sätt cool: Välj det här för att inkludera ett fönster till en av de mappar på din egen dator, mitt i Welcome sida - vad ett enkelt sätt att ta sig till de filer som du oftast använder. För en illustration av detta, kolla in mitt högra ram välkomstsidan i Figur 2.

Du kan även ändra layouten på ett Välkomstsidan genom att ändra dess ram bredd och höjd på ungefär samma sätt som du skulle ändra bredden på en kolumn i din inkorg. (Tips: Tänk klicka och dra.)

Om du verkligen inte är slagna med någon av de vanliga sex välkomstsidan konfigurationer som Notes erbjuder, bara skapa din egen. Istället för att modifiera en av de befintliga Välkommen Sida innehåll, skapa en helt ny välkomstsidan, med nästan alla layout och innehåll som du kan tänka dig, genom att klicka på Skapa en ny välkomstsidan. För att hitta det här alternativet, bara att gå till välkomstsidan och klicka på rubriken Klicka här för mer Välkommen sidalternativ.