Vad är progressiv avslappning?

December 18

Progressiv avslappning är en metod för att kontrollera och hantera stress genom att medvetet koppla de olika muskelgrupper i kroppen. Ibland kallas progressiv muskelavslappning, är tekniken bygger på insikten att alla typer av psykisk ångest och stress påverkan funktionen av kroppen, särskilt muskulaturen. För att sänka nivåerna av stress och ångest, är det först nödvändigt att slappna av musklerna och i huvudsak eliminera en del av den makt som stressen håller över kroppen och sinnet.

Dr Edmund Jacobson, en läkare som bor i USA, först främjat grundläggande progressiva avslappningsteknik. En av de viktigaste stegen i denna typ av neuromuskulär avkoppling process innebär medvetet spänna lämpliga muskler grupperna sedan släppa dem till ett tillstånd av avslappning. De två stegen upprepas för oavsett tid det tar att börja lindra den mentala ångest hos patienten.

En av fördelarna med Jacobsonian avkoppling är att det är möjligt att utnyttja denna teknik med hjälp av en fysisk terapeut eller ensam. I allmänhet är det en bra idé att lära sig och använda progressiv avslappning under vakande öga av en utbildad terapeut. Då patienten börjar att behärska processen, är det möjligt att använda sig av den grundläggande spänna och slappna kombination hemma eller med på jobbet.

Att engagera sig i den enklaste formen av progressiv avslappning, kan patienten antingen sitta eller ligga i en liggande ställning. Början minskningen progressiv avslappning stressen innebär att man tar en serie kontrollerade djupa andetag. Från denna punkt, vänder patienten hans eller hennes uppmärksamhet till muskelgrupper och långsamt tempus och slappnar dem en i taget. En nyckel till tekniken är att börja med en grupp och vidare till nästa identifierad grupp av muskler i sekvensen. Till exempel kan patienten börja med fötter och anklar, sedan flytta upp kalven på varje ben, och vidare till låren. Progressionen fortsätter tills musklerna i nacken nås och har genomgått den alternerande spänna och slappna process.

Olika progressiva tekniker avslappnings förstås att arbeta i ett antal situationer där någon form av stress stör normal kroppsfunktion. Engagemang i en uppsättning av avkoppling steg kan hjälpa en person som lider av sömnlöshet att minska stressen nog att njuta av en god nattEn € s vila. Personer som arbetar med ångest kan finna att progressiv avslappning kan hjälpa till att få ner dem från mental förvirring och rädsla som ofta är en del av att uppleva en panikattack. Det finns också belägg för att anställa avslappningstekniker av denna typ kan hjälpa till med fall av hypertoni, sänker möjligheten att utveckla magsår och hjälpa till att hantera irritabilitet mer framgångsrikt.

Medan progressiv avslappning är effektivt för många människor, är det viktigt att använda tekniken i kombination med andra behandlingar som din läkare anser lämpliga för din situation. Det innebär fortsatt att ta någon medicin eller delta i professionell rådgivning om de är rekommendationer sjukvårdspersonal.

  • Progressiv avslappning är baserad på principen att stress påverkar kroppens muskelgrupper.
  • Minska stress kan göras genom att först koppla kroppen.
  • Progressiva avslappningsteknik kan hjälpa en person med sömnlöshet somna.
  • Progressiva avslappningsteknik kan hjälpa till att lindra psykisk förvirring i ångest drabbade.