Vad är torkade Mjölmask?

September 25

Torkade mjölmask är insektslarver som har antingen rostat eller frystorkas. De är oftast ges till vissa djur hålls som husdjur, såsom fåglar eller reptiler. Även brukar köpas på djuraffärer och bulk återförsäljare, vissa människor gör sina egna torkade mjölmask hemma. Torkning bevarar mjölmask, hindrar dem från ruttnande samtidigt bevara deras näringsvärde.

Trots namnet mjölmask är inte riktigt maskar. De är larver, vilket är ett annat ord för insekter i larvtillstånd. Den tekniska benämningen för matt mjöl är tenbrio Molitor. De flesta mjölmask som används som foder till sällskapsdjur är larver av en typ av skalbaggar som kallas Svartbaggar, som ibland kallas den gula mjölbagge.

Matt mjöl själv har en mörkgul, segmenterad kropp med bruna ränder. Den har sex små ben klustrade nära framsidan av kroppen. De har glupska aptit och äter kärnor, döda djur och ruttnande växter. Den grub bor cirka 60 till 90 dagar innan det förvandlas till en puppa, och det molts många gånger under denna tidsperiod. Vanligtvis växer den till åtminstone en tum (omkring 25 mm) innan den torkas och användes för mat.

Torkningsprocessen innefattar rostning de mjölmask, den vanligaste metoden som används av individer som lyfter sina egna. Före stek, människor frysa mjölmask, ett humant sätt att döda dem samtidigt som deras näring. De grilla dem sedan i en platt panna på svag värme i fyra till fem timmar tills de är mörkbrun men inte svart. Efter förpackning, människor lagra de torkade mjölmask i kylskåp eller frys tills den ska användas.

Frystorkning är en annan teknik för framställning av torkade mjölmask. Specialutrustning torkar helt på mjölmask under processen. Beroende på det faktum att all fukt har avlägsnats från de mjölmask, något som är svårt att åstadkomma med rostning, frystorkade mjölmask har i allmänhet en längre hållbarhet än de som rostas. Många kommersiella tillverkare och återförsäljare av torkade mjölmask använder frystorkning som den föredragna metoden. När torkat, de paketera dem i lufttäta behållare för att ytterligare förlänga hållbarheten.

För det mesta, äter djur torkade mjölmask i deras torkat tillstånd. Olika typer av fåglar, gnagare, och ödlor hitta dem för att vara en god och näringsrik behandla. De är till och med risk för konsumenterna. Även om de flesta människor har en motvilja mot tanken på att äta larver, mjölmask har en hög proteinhalt och ibland fungera som ett näringstillskott. För detta ändamål användarna pulvrisera de torkade mjölmask till pulver och lägga till dem till andra livsmedel, såsom smoothies eller skakar.

  • Torkade mjölmask kommer att paketeras och lagras sedan i en frys eller kylskåp tills de är redo att användas.