Kan jag hyra en bärbar dator?

September 22

Om du måste tillfälligt använda en bärbar dator, men är inte riktigt redo att köpa en ännu, är det möjligt att hyra en bärbar dator från en mängd olika företag. Du kanske vill först överväga att besöka en lokal datorbutik och frågat om hyror. Om du inte har en dator butik i närheten eller om hyres priserna verkar för högt för dig, kan du också söka på nätet för fjärr företag som är villiga att hyra en dator till någon i landet.

Om du bestämmer dig för att hyra en bärbar dator från ett företag på nätet, finns det flera saker som du bör tänka på. Först, de flesta av dessa företag ingår inte priset på transport av bärbara till dig i sina avgifter. Därför vara beredda att betala extra för frakt om du väljer att hyra en. De totala fraktkostnaderna oftast bestäms av vikten på den bärbara datorn som du väljer, hur snabbt du behöver den bärbara datorn, och hur långt du bor från företaget.

En annan faktor är laptop försäkring. Vissa företag erbjuder denna försäkring mot en extra kostnad, men de flesta företag inte. I det här fallet, kanske du vill kontakta din företagsförsäkringar eller din homeownerâ € s försäkring för att lägga till en ryttare till er politik för att täcka den bärbara datorn. Detta är ett klokt steg att ta när du bestämmer dig för att hyra en maskin, eftersom du är helt ansvarig för den bärbara datorn om den skadas eller förloras. Med försäkringsskydd, du vet att du är skyddad om något skulle hända med din hyra.

När du hyr en bärbar dator, måste du också vara medveten om exakt vilken typ av utrustning du behöver ingår i din uppsättning. Till exempel har biluthyraren oftast en mängd olika operativsystem att välja mellan. Dessutom kan vissa bärbara datorer inkludera modem, medan andra inte. Om du behöver ett specifikt operativsystem eller ett modem, se till att begära dessa specifikationer när du begär hyran. Likaså vill du inte extra på system som du inte behöver eftersom du kommer i allmänhet betala mer för extra utrustning.

  • Det är möjligt att hyra en bärbar dator från flera företag.