Vad behöver jag för att öppna ett bankkonto?

April 7

Beroende på hur du öppnar ett bankkonto och vilken typ av konto du behöver, kan olika material krävas. På ett minimum, måste du kunna styrka din ålder, adress och rättslig status, oavsett om du öppnar kontot personligen, på telefon, eller på Internet. Förbered dig på att avsätta minst en halvtimme för att slutföra processen, och samla dina stödmaterial först så att du är redo att gå. Om du öppnar ett gemensamt konto med en annan person eller en cosigner, samla all din information och planerar att vara tillsammans för att öppna kontot.

Innan du börjar, avgöra vilken typ av konto du vill och var du vill satsa. De flesta människor har ett checkkonto, vilket ger dem möjlighet att sätta in pengar och sedan skriva checkar eller använda ett betalkort för att betala räkningar. Beroende på banken, kanske du kan få ett räntebärande checkkonto, vilket gör att du kan tjäna pengar på din insättning. I detta fall kommer banken förmodligen kräver ett minimum balans, vanligtvis runt $ 1000 $ (USD), och om ditt saldo sjunker under detta belopp, kommer du att debiteras en avgift. Om du bara vill lägga pengar bort, kommer du vill forska olika typer av sparkonton, som tjänar ränta på din insättning, men inte har flexibiliteten att kontrollera.

Du har också alternativ när det kommer till bankerna när du öppnar ett konto. Om du reser eller flyttar en hel del, kommer du förmodligen vill överväga en stor kedja bank, som kommer att ha många uttagsautomater (bankomater) för dig att använda pengar från, liksom många fysiska grenar. Men om du föredrar att göra affärer lokalt eller inte reser en hel del, är en lokal bank eller kredit unionen ett bra val, och det kommer att stödja din lokala ekonomin.

När du öppnar ett bankkonto personligen, behöver du identifiera som bevisar din ålder, till exempel körkort eller pass; bevis på adress, till exempel ett verktyg skickas hem till dig; och ytterligare bevis på din rättsliga ställning, till exempel ett personnummer eller pass. Du bör också ta med pengar till insättning. Gå in i grenen när det inte är alltför upptagen så att du kan få hjälp snabbt av bankpersonalen, och se till att fråga om avgifter i samband med kontot innan du skriver något pappersarbete. När du har slutfört alla uppgifter, kommer du att få ett Passbook och tillfälliga kontroller, om du har öppnat ett checkkonto, använda tills bank post du de officiella dokument.

Du kan också öppna ett bankkonto via telefon eller på Internet. Din stödjande information ges till banken via telefon eller ingått ett formulär, och banken kommer att begära att du skickar in din signatur för att slutföra kontot. När banken har fått din signatur, kommer det att skicka dina checkar, officiell motbok och annat material med anknytning till det nya kontot.

  • Ett pass kan styrka identitet för att öppna ett bankkonto.
  • Vissa bankkonton har en minsta öppning insättning för att få en högre ränta.
  • Det finns flera dokument en person behöver för att presentera när vilja öppna ett bankkonto.
  • Innan du öppnar ett bankkonto, är det viktigt att välja en institution som är FDIC försäkrad.
  • Kontroll konton tillåta människor att sätta in pengar och sedan skriva checkar eller använda ett betalkort.